Gemeente Nieuwegein

Gemeente houdt weer Omnibus-onderzoek
(26 januari)

Wat vindt u van uw gemeente? Bent u tevreden over de inzameling van uw huishoudelijk afval? Heeft u verhuisplannen? Zou u mee willen praten over de binnenstadsplannen?

De gemeente Nieuwegein wil graag antwoord op deze en andere vragen. Daarom laat de gemeente begin februari een zogeheten Omnibusonderzoek uitvoeren onder 2500 Nieuwgeiners van 18 jaar en ouder. Op die manier is het mogelijk een goed beeld te krijgen van wat er leeft onder de bevolking. De gemeente weet dan waar aanpassing van haar beleid gewenst is.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente een Omnibusonderzoek laat uitvoeren. Ook in 1996, 1999 en in 2000 vond er een peiling van meningen plaats over diverse onderwerpen. Dit jaar zal een deel van de onderwerpen uit vorige jaren terugkomen, bijvoorbeeld: de verhuisplannen van Nieuwegeiners en de afvalinzameling. Dit maakt een goede vergelijking mogelijk. Maar er is ook aandacht voor een aantal nieuwe onderwerpen zoals de gemeentelijke organisatie en het autodaten.

Voor de uitvoering van het onderzoek heeft de unit Strategie & Onderzoek van de gemeente het onderzoeksbureau I&O Research uit Enschede in de arm genomen. Dit bureau zal zorgen voor een goede verwerking van de enquêtes en de uiteindelijke rapportage. De resultaten van het Omnibusonderzoek worden deze zomer bekend gemaakt.