Op 27 januari verschijnt het nieuwe nummer van UITVAART. Onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen, met als thema RITUELEN. In dit nummer onder meer:

NIEUWS
Werkgroep formuleert eisen thanatopraxie; theater in crematorium; opheffing Registratie en Successie; rituele reiskoffer; graf Willem van Oranje in ere hersteld.
NIEUWS BELGIE
Dood in de schone kunsten; video 'tussen dood en uitvaart'; vakvereniging Vlaams-Brabant; zonder priester; vakbeurs Funerall 2001

KATHOLIEKEN EN CREMATIE
De rooms-katholieke crematieplechtigheid sluit vaak niet aan bij de religieuze beleving van de nabestaanden. Volgens onderzoeker en theoloog André Mulder wordt er te gemakkelijk gegrepen naar het Onze Vader en het Weesgegroet. 'Er is behoefte aan nieuw materiaal'

HELPEN IN VOLENDAM
Helpen bij de ramp in Volendam. Uitvaartleider Marcus Plooijer was als een van de eersten ter plaatse. 'Hier kun je niet ijskoud onder blijven'.

VERS VAN DE PERS
Dood en schande in Hollywood; spirituele klassieker; leven voorbij de dood; de moderne dood in Engeland

WIEROOK EN WIJWATER
Pater Van Kilsdonk over oude en nieuwe rituelen.

KANTTEKENINGEN BIJ DE EVALUATIE VAN DE Wlb
Uit de evaluatie van de Wet op de lijkbezorging blijkt dat de wettelijke regels voor de lijkbezorging in Nederland over het algemeen goed te hanteren zijn. Toch moet een aantal zaken duidelijker of explicieter worden geregeld, vindt Tom Sprenger.

BELGIE; HET NIEUWE IS HET PERSOONLIJKE
Tijdens het laatste afscheid stellen familieleden een persoonlijke benadering op prijs. Geen teksten uit een onbekend boek, geen woorden die voor iedereen altijd hetzelfde klinken, geen onbekende muziek. Maar liever getuigenissen, beelden en rituelen die sprekend en pakkend zijn. Het nieuwe is het persoonlijke.

STEMMEN UIT HET VAK: Hoe sober mag het 'begraven van gemeentewege'zijn?

UITVAART ALS THEATER
In het najaar van 2001 gaat in Turijn een nieuwe beroepsopleiding van start, waar uitvaartverzorgers en medewerkers van begraafplaatsen en crematoria zich kunnen laten bijscholen tot 'ceremoniemeester'.

PRODUCTEN
Paddestoelen als urn, Antwoordservice Nederland, website voor het (ver)kopen van bedrijven.

EN VERDER
Agenda
Mensen
Column Henk Kok
Column Recht

HET LAATSTE NIEUWS OP WWW.UITVAARTMEDIA.COM

UITVAART is het onafhankelijk vakblad voor het uitvaartwezen in Nederland en België en verschijnt 11 keer per jaar. UITVAART is een uitgave van Uitvaart Media.

Van Stolkweg 16, 2585 JR, Den Haag
Postbus 80532, 2508 GM, Den Haag
telefoon +31(0)70 351 88 18
telefax +31(0)70 351 88 09
email: uitgever@uitvaartmedia.com
www.uitvaartmedia.com

Adres redactie
Stieltjesstraat 76, 3514 JD Utrecht
Postbus 15026, 3501 BA Utrecht
telefoon +31(0)30 272 02 51
telefax +31(0)30 272 37 82
e-mail: redactie@uitvaartmedia.com