Nederlandse Kankerbestrijding

KWF - cursussen

Amsterdam, 9 januari 2001

Nieuw cursusaanbod 'Kanker... en dan?'

Onder de naam Kanker... en dan? organiseert de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF ook in het jaar 2001 weer een breed aanbod aan cursussen voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten, die samen met hulpverleners en medepatiënten willen praten over wat kanker in hun dagelijks leven heeft veranderd. Dit is het centrale thema van de cursussen.

Hulpverleners die dagelijks met kankerpatiënten te maken hebben, geven waardevolle informatie. De cursusbegeleiders van het KWF zorgen ervoor dat iedere deelnemer met zijn vragen voldoende aan bod komt. Ook heeft iedereen de kans ervaringen met anderen te delen. Tijdens de cursussen komen verder onderwerpen aan bod als emotionele verwerking, omgaan met pijn, kanker en werk, voeding, ontspanning, zingeving en praktische hulp. En natuurlijk wordt het verwenaspect niet vergeten: samen eten, genieten van de prachtige omgeving en een drankje bij de open haard.

Cursusdata
Voor de eerste helft van 2001 staan op het programma:

27 en 28 januari
Weekend voor mannen met zaadbalkanker en hun partner/naaste

9 t/m 11 februari
Weekend voor alleenstaanden met kanker

16 t/m 18 maart
Weekend voor mensen met de Ziekte van Kahler of Waldenström en hun partner/naaste

3 t/m 5 april
Midweek voor mensen en hun partner/naaste die kampen met blijvende gevolgen na kanker

8 t/m 10 juni
Weekend voor ex-patiënten met borstkanker en hun partner/naaste

15 t/m 17 juni
Weekend voor vrouwen en hun partner/naaste met uitzaaiingen t.g.v. borstkanker

Nadere gegevens
De cursussen worden meestal gehouden in conferentiecentra in Zeist of Doorn. Dankzij subsidiëring van de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF bedragen de kosten slechts f 175.-- per persoon, inclusief verblijf en maaltijden. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met de afdeling Voorlichting van de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF, telefoon 020-5700551, fax 020-6750302, e-mail voorlichting@kankerbestrijding.nl.

De cursusfolder Kanker... en dan? is verkrijgbaar via de gratis Hulp- en Informatielijn van de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF: 0800-0226622 of 0800-KWFKANKER.

Cursusfolder bestellen