Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 11.00 uur
Overval

NIEUWEGEIN Vrijdagavond omstreeks kwart voor acht werd de politie gebeld door een medewerker van een bedrijf aan de Celciusbaan dat hij zojuist was mishandeld en dat de daders nog binnen waren.

Een 28-jarige medewerker uit Maarssen was in het bedrijf aanwezig toen plotseling vier onbekend gebleven mannen binnenkwamen. De man werd vervolgens geslagen door de indringers. Hij wist te vluchten en ging naar een collega, een 31-jarige vrouw uit Ameide. Beide sloten zich op in een kantoorruimte en waarschuwden de politie. Die was kort daarna aangekomen en is met de hulp van honden op zoek gegaan naar de mannen. Het duurde anderhalf uur voordat het pand volledig doorzocht was; er werd niemand aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar deze overval. Onduidelijk is nog of er goederen missen. De man raakte tijdens de worsteling licht gewond.

Veilig door Lopikerwaard

IJSSELSTEIN In het kader van de actie Veilig door Lopikerwaard controleerde de politie gisteren op het dragen van de autogordel. Tussen 13.00 uur en 14.15 uur werden 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordels. Daarnaast werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet gebruiken van een kinderbeveiligingsmiddel bij een kind jonger dan 12 jaar. Ook werd een bekeuring uitgeschreven voor een verlopen APK.