Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 11.30 uur
Onder invloed

LOENEN/WOERDEN/NIGTEVECHT Op vrijdagavond en zaterdagmorgen trof de politie diverse dronken bestuurders aan.

Een agent zag vrijdagavond rond half tien een 22-jarige man uit Loenen op de Hoefijzer in Loenen rijden. Dit terwijl de agent wist dat de man geen geldig rijbewijs in zijn bezit had. Hierop sprak de agent de bestuurder aan en rook een sterke dranklucht. Uit de ademtest op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage had van 1.7. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden.

Rond kwart over tien vrijdagavond hield de politie een 30-jarige man uit Woerden aan op de Oudelandseweg. De man negeerde het eerste stopteken, maar stopte toen de agenten voor hem gingen rijden. Uit de ademtest bleek dat de man een alcoholpromillage had van 2.0. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Zaterdagmorgen omstreeks half vier sprak de politie een 42-jarige man uit Nigtevecht op de Raadhuisstraat aan op een defecte koplamp. Tevens controleerden de agenten de bestuurder op het rijden onder invloed. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van 1.25. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Aanhouding man op gestolen fiets

MAARSSEN Bij een controle op de Busdijk troffen agenten een 37-jarige man uit Budel-Dorplein aan op een gestolen fiets. De fiets was op 15 januari j.l. als gestolen opgegeven. De man is voor verhoor ingesloten aan het bureau in Maarssen.

Zolderbrand

WOERDEN Vrijdagmiddag rond kwart voor een kreeg de politie de melding van een zolderbrand in een woning aan de Derkinderenstraat.

De bewoonster, een 31-jarige vrouw, werd gealarmeerd door de rookmelder. Toen zij poolshoogte ging nemen, bleek dat er een brand was op zolder. Zij probeerde de brand met water te blussen, hetgeen niet lukte. Hierbij liep zij lichte brandwonden op en kreeg ademhalingsmoelijkheden. Zij is overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis. Later die middag kon zij naar huis terugkeren. Uit voorzorg heeft de politie twee naastgelegen woningen geëvacueerd. De bewoners konden al snel weer terug in hun woning. De brandweer heeft de brand geblust. De schade is nog onbekend.