Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2001

Politiebericht Utrecht: Heuvelrug, 11.45 uur
Alcoholcontroles

MAARSBERGEN/MAARN Op vrijdagavond werd er tussen zeven en half tien savonds een alcoholcontrole gehouden op de Woudenbergseweg en de Amersfoortseweg.

In totaal werden 150 blaasproeven afgenomen en daarvan had niemand teveel gedronken. LEERSUM- Op zaterdagochtend omstreeks kwart voor twee, werd een 18-jarige automobilist uit Leersum gecontroleerd op de Rijksstraatweg.

Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 1.25 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. VEENENDAAL-Op zaterdagochtend, omstreeks een uur, zagen surveillerende agenten een 43-jarige automobilist slingerend rijden over De Dorsvloer. Controle wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies op het bureau 1.40 promille. Na verhoor kon de man het bureau weer verlaten met daarbij ook nog een bekeuring voor een verlopen APK.

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL-Op zaterdagochtend, omstreeks half drie, werden drie mannen in de leeftijd van 18 en 20 jaar aangehouden nadat ze vermoedelijk verschillende ruiten hadden vernield.

Een getuige zag een aantal mannen lopen op de Hoofdstraat en dat deze tegen een ruit van een winkel aan schopten. Hij zag daarbij ook dat een van de mannen zich bezeerde aan zijn vinger. De getuige waarschuwde de politie welke twee van de drie jongens aantrof op het Scheepjeshofplein. Een van de jongens had een wond aan zijn vingers.

De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Later kwam een vriend van het tweetal aan het bureau welke ook werd aangehouden. (kwam vragen waar zijn vrienden waren). De mannen ontkenden de vernielingen en werden ingesloten voor verhoor.

Onderzoek wees uit dat er van drie winkel aan de Hoofdstraat de ruiten waren vernield/beschadigd.