Politiebericht Flevoland: gehele regio 27-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Politie pakt drugsoverlast aan
ALMERE Naar aanleiding van klachten over overlast rond een horeaca-pand in de Bleekerstraat heeft de politie vrijdagavond 17 inwoners van Almere aangehouden.
De overlast bestaat uit schreeuwen, drugs- en drankgebruik. Na observatie werden vrijdagavond de 17 verdachten (tussen 17 en 30 jaar) aangehouden. De meesten van hen hadden een kleine hoeveelheid wiet bij zich en verklaarden deze in de coffeeshop gekocht te hebben. Verder werden er 50 XTC-pillen, 3 wikkels met cocaïne, een blokje hash, een set gestolen luidsprekers, een traangasbusje en twee verboden messen aangetroffen. Van de 17 verdachten zijn er 11 na een kort onderzoek in vrijheid gesteld. Van de overgebleven verdachten zijn er zaterdagmorgen drie in vrijheid gesteld. De laatste drie zijn nog steeds ingesloten op verdenking van handel in harddrugs en heling van gestolen goederen.
Tijdens de observatie werd geconstateerd, dat er in en rond het horeca-pand veel drugs gebruikt werd, zelfs door meisjes van 13-14 jaar. Handel in drugs kon niet bewezen worden,
Voor zover bekend heeft de eigenaar van het horeca-pand niets van doen met het drugsgebruik. Komende week zal de politie met hem een indringend gesprek hebben over de bestrijding van de overlast en het drugsgebruik in en rond zijn pand.

Mobiele drugdealer aangehouden
LELYSTAD De politie heeft vrijdagavond in Lelystad een rijdende drugdealer aangehouden. De 20-jarige verdachte uit Lelystad reed in een auto en stopte achtereenvolgens op de Oostvaardersdijk en de Ringdijk bij groepjes jongeren. Bij onderzoek in de auto werden 10 kleine en 3 grote zakjes wiet gevonden, alsmede ruim 800 gulden aan contant geld. De verdachte en zijn 14-jarige passagier zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte bleek ook geen rijbewijs te hebben en zijn auto was niet verzekerd. Wiet, geld en auto zijn in beslag genomen.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Een 47-jarige automobilist uit Almere verleende vrijdagnacht op de Eilandendreef bij het linksaf slaan geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, waardoor aan beide voertuigen schade ontstond. De 47-jarige verdachte bleek echter alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 940 ug/l (2,13 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mishandeling pompbediende
LELYSTAD Een 58-jarige medewerker van een benzinestation aan de Larserdreef is vrijdagnacht mishandeld door twee mannen uit Lelystad (25 en 23). Eén der verdachten was de toegang tot het gebouw ontzegd omdat hij rookte tijdens het tanken. De verdachte haalde versterking. Het slachtoffer wilde de zaak met de verdachte uitpraten doch kreeg schoppen en klappen. Ook de tweede verdachte deelde klappen uit. De verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Op de Boslaan betrapte de politie vrijdagavond een 19-jarige automobilist uit Bant op het rijden onder invloed. De man blies 375 ug/l (0,85 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor drie uur.