Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland noord/ 12.45 uur
Autoinbrekers aangehouden

EEMNES- Op vrijdagavond, omstreeks zeven uur, werden twee mannen in de leeftijd van 19 en 20-jaar afkomstig uit Huizen en Almere aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een auto. Anderhalf uur daarvoor zag een getuige dat er werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Raadhuislaan.

Hij zag dat de inzittenden van de auto een raam insloegen en een laptop van de achterbank haalde en hard wegreden. De getuige belde direct de politie en gaf het merk auto en het signalement van de mannen door.

De politieautos in de regio Utrecht en Gooi en Vechtstreek werden op de hoogte gebracht van dit feit. In Huizen zagen agenten de auto rijden en de twee mannen werden aangehouden. In de auto lagen verschillende losgeknipte draden vermoedelijk afkomstig van gestolen autoradios. De laptop werd niet in de auto aangetroffen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontroles

SOEST- Op de lokaties Brikstraat, Kampweg en Den Blieklaan werden vrijdagmiddag verkeerscontroles gehouden. In totaal kregen 14 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, 1 keer rijden zonder rijbewijs en 10 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze een gesloten verklaring aan de Den Blieklaan negeerden.