Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 27-01-2001 2e persbericht 27 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Vijfendertig verdachten vernieling aangehouden De politie heeft zaterdag rond het middaguur 35 personen aangehouden die vernielingen hadden gepleegd in een sportzaal aan de Bosfazant. Het gaat hier om 24 mannen en 11 vrouwen in de leeftijd van 16 tot 36 jaar oud. In de sportzaal, die pas is opgeknapt voor scholen in Meerhoven, is afgelopen nacht een illegale houseparty gehouden. Van het gebouw is een groot aantal ramen vernield en binnen zijn veel vernielingen aangericht. De vloer is beschadigd en tussendeuren en sanitair zijn vernield. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend. De aangehouden verdachten zijn allemaal naar het hoofdbureau van de politie gebracht waar ze zijn gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. De verdachten kwamen uit het hele land vandaan. De geluidsapparatuur is meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Beroving
Een 17-jarige Veldhovenaar is zaterdagochtend rond 3.00 uur op de Meerveldhovenseweg beroofd. De jongen reed met zijn bromfiets onder een viaduct door toen hij door twee mannen van zijn bromfiets werd geduwd. De daders haalden zijn portemonnee met daarin 50 gulden uit zijn jaszak en gingen er van door. Zijn bromfiets wordt ook vermist. Het is echter niet duidelijk of de daders deze meegenomen hebben.

Helmond: Diefstal uit schuur
Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagochtend 8.00 uur zijn uit een schuur, behorende bij een woonhuis aan de Sjef Remmenlaan, een fiets en een gereedschapskist gestolen. Er waren geen braaksporen. Waarschijnlijk was de schuur niet op slot op het moment van de diefstal.

Gemert: Auto tegen boom
Een 19-jarige inwoner van Gemert is zaterdagmorgen om 7.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Boekelseweg. Hij verloor de macht over het stuur, waarschijnlijk door aquaplaning en kwam tot stilstand tegen een boom. Hij raakte gewond aan zijn gezicht, maar kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De auto was total loss.

Leende: Kluis gestolen uit bedrijfspand
Zaterdag rond 12.30 uur werd een kluis weggehaald bij een bedrijf aan de Biesven. Een getuige zag drie verdachte mannen bij het bedrijf. De daders zijn binnengekomen door een onafgesloten deur terwijl het personeel aan het werk was. Via een trap zijn ze naar het kantoor gegaan waar ze de kluis hebben uitgebroken. In de kluis zat een geldbedrag van 6.500 gulden en bovendien lagen alle autopapieren van het wagenpark en de diskettes met de administratie in de kluis. Volgens getuige hebben twee mannen de kluis naar buiten gedragen en in een bus, met daarin een derde man, geladen. Vervolgens zijn ze samen weggereden. Het gaat om een bestuurder met een getinte huidskleur,
1.80 m. lang, ongeveer 35 jaar met donker haar en een mollige man, ongeveer 1.80 m. lang, leeftijd 50-55 jaar met donker haar. Van de derde persoon is het signalement onbekend.

Hoogeloon: Woninginbraken
Tussen vrijdagavond 22.30 uur en zaterdagochtend 7.00 uur is ingebroken in een woning aan het Vonderke in Hoogeloon. De dader kwam binnen door de achterdeur open te breken en doorzocht verschillende lades, kasten en jassen. Twee portemonnees met daarin 100 gulden en 100 BEF, twee paar gouden oorbellen, twee pakken koeken en twee stukken kaas worden vermist.

Tussen vrijdagavond 23.30 uur en zaterdagochtend 9.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Tollande. De dader kwam binnen door het openbreken van de achterdeur. Alle kasten, jassen en tassen werden doorzocht. De dader vond een sleutelbos met daaraan de autosleutels. Hiermee werd vanaf de oprit een zwarte Volkswagen Passat met het kenteken XJ-JD-34 gestolen. De andere sleutels aan de sleutelbos werden in de tuin achtergelaten. Verder wordt een fotocamera, een laptop, een penneset, 14 CDs, 15 gulden en een bankpas vermist. Een getuige heeft rond 2.50 uur op de Tollande drie mogelijke verdachten zien lopen. Het ging hierbij om een kleine blonde man (ongeveer 1.60 m lang), een man, ongeveer 1.80 m lang, gekleed in een donkerkleurige jas met Adidasstrepen op zijn mouwen en een derde man met donkere kleding.

Milheeze: Diefstal uit bedrijf
Tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdagochtend 8.00 uur is uit een bedrijf aan het Hof een leeg geldkistje en een bedrag van 2.500,- gulden gestolen. De dader is naar binnen geklommen door een opengebroken raam van de garagedeur. Het pand werd verlaten door dezelfde garagedeur, alleen was deze toen van binnen uit geopend.

Someren: Inbraak in bedrijfspand
Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagochtend 9.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Belleweg. De dader is binnengekomen door het openbreken van een raam aan de voorkant van het pand. Gestolen werd een fax/telefoon/print-apparaat, twee portemonnees met daarin ongeveer 100 gulden en een gasheater.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf de Heuvel is tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagmiddag 13.00 uur een witte bestelauto van het merk Isuzu met het kenteken VR-53-VT gestolen. Het voertuig was niet afgesloten en de sleutels zaten nog in het contactslot. De kentekenbewijzen lagen nog in het busje en worden ook vermist.