Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 27-01-2001
1e persbericht 27 januari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man overvallen
Vrijdagavond tussen 21.00 en 21.30 uur is een 64-jarige Eindhovenaar in het Anne Frankplantsoen door een onbekende man overvallen. Het slachtoffer werd plotseling van achteren in een wurghouding gegrepen en de struiken in getrokken. De dader heeft het slachtoffer op de grond geduwd, is boven op hem gaan zitten en heeft alle zakken van de 64-jarige man doorzocht en zelfs zijn schoenen uitgedaan. Hij haalde de trouwring van de vinger van het slachtoffer en nam zijn horloge weg. Ook pakte hij de portefeuille van de man en haalde daar het op dat moment aanwezige geldbedrag van ongeveer 60 gulden uit. De portefeuille met pasjes gaf hij terug aan het slachtoffer. Vervolgens begon de dader te vloeken en zei dat de man stil moest blijven liggen en niet mocht kijken. De dader is toen gevlucht. Het slachtoffer is vervolgens op zijn sokken naar huis gelopen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Noord Brabantlaan is zaterdagochtend rond 3.00 uur een 22-jarige man uit Boxtel aangehouden. Hij werd verdacht van rijden onder invloed. Een ademanalyse met als resultaat een promillage van ruim
1,45 bevestigde dit. De auto van de man is op het politiebureau geplaatst en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook op de St. Catharinastraat werd om 4.45 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij werd verdacht van rijden onder invloed. De automobilist kwam een politiesurveillance al slingerend tegemoet rijden. Na een korte achtervolging, waarbij de man van links naar rechts over de rijbaan slingerde, kon hij worden aangehouden. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 1,65 weer. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte vernieling autos aangehouden Op de Hoogstraat is zaterdagochtend om 2.45 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzettelijk vernielen van de buitenspiegels van drie personenautos. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Hij moet de veroorzaakte schade vergoeden en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte vernieling taxi aangehouden Op het Stratumseind is zaterdagochtend om 2.55 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte sprong op de motorkap van een taxi en veroorzaakte hiermee een behoorlijke deuk. De taxichauffeur hield de man in bedwang en leverde hem over aan de politie. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Behoorlijke buit bij woninginbraak
Uit een woning aan de Lemmenslaan is vrijdagavond een geldkistje met 17.000 gulden gestolen. De dader is binnengekomen door het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning.

Eindhoven: Verdachten vernieling ruit aangehouden Vrijdagavond om 23.55 uur werden in de Bokketuin vijf Eindhovenaren van 17, 18, 19, 19 en 22 jaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat zij een winkelruit op het Wijngaardplein hadden vernield. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Ook zaterdagochtend werden om 4.45 uur een 24- en een 27-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige man uit Geldrop aangehouden omdat zij worden verdacht van het vernielen van een ruit van een pand aan de Kruisstraat. Een getuige zag een groep van zes jongens de ruit ingooien. Na een zoektocht zag de politie in de Bakkerstraat nog vier mannen lopen. Toen de groep werd aangesproken rende één verdachte hard weg. De twee verdachten van 20 en 24 jaar konden op de Wassenaarstraat worden aangehouden. De 27-jarige vierde verdachte probeerde te ontkomen. Na een achtervolging kon hij op de Molstraat worden aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten autodiefstal aangehouden
Op de Lanceloetstraat zijn vrijdag om 19.20 uur een 23-jarige vrouw zonder vaste woonplaats en een 25-jarige Helmonder aangehouden. Dat gebeurde nadat op het nabijgelegen Winkelcentrum Woensel een Chrysler Voyager was gestolen. De auto werd op de Lanceloetstraat gevonden en een getuige meldde dat de inzittenden, een man en een vrouw, een woning binnen waren gegaan. Na posten kwam de mannelijke verdachte buiten, Hij werd aangehouden. De vrouw is binnen aangehouden. De Helmonder verzette zich tegen de aanhouding. Beiden zijn ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Steekpartij
Vrijdagavond rond 21.00 uur is in de Heuvel Galerie een 29-jarige Helmonder vele malen met een mes gestoken. De dader kon ontkomen. Het slachtoffer liep samen met een 17-jarige vriend in de Heuvel Galerie ter hoogte van de Badende Dame. Zij waren samen over iets aan het praten. De 29-jarige werd aangestoten door een ongeveer 25-jarige man. Hij vroeg of ze het over hem hadden. Hij viel plotseling de 29-jarige man aan en begon hem overal met een mes te steken. Daarna liep hij weg. Het slachtoffer had op diverse plaatsen in het lichaam steek- en snijwonden. Gelukkig bleken ze oppervlakkig te zijn. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Zijn kleding bleek nog veel verwondingen aan het lichaam voorkomen te hebben. De dader is 1.80 tot
1.90 m. groot, smal postuur ongeveer 25 jaar oud. Zeer kort krullend haar, bijna kaal. Hij had een ringbaardje en hij heeft een getinte huid.

Helmond: Graffiti
Op de Veestraat is zaterdag om 2.00 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden. Hij had een tas bij zich met verschillende spuitbussen met verf. Een klein onderzoekje in de omgeving leverde een aantal plekken op waar pas was gespoten met de kleuren die ook in de tas van de verdachte zaten. Het gaat om muren, elektriciteitskast en verkeersborden. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Onder invloed
Op de Kanaaldijk Noord West is vrijdag om 23.35 uur een 42-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies
1,25 promille. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Aanhoudingen na vechtpartij
Bij een vechtpartij op de Steenweg zijn vrijdag rond 23.25 uur vier Helmonders van 17 (2x), 19 en 30 jaar oud aangehouden. Er was in een café gevochten en er was een ruit vernield. De vechtpartij ontstond in het café toen de vier personen de zaak uit moesten omdat ze lastig waren. De 17-jarigen en de 30-jarige zijn na verhoor op het bureau naar huis gestuurd. De 19-jarige is ingesloten. Hij heeft vermoedelijk de ruit vernield. Hij zou vrijdagavond ook een portier van een andere zaak met de dood hebben bedreigd omdat hij vanwege zijn gedrag vorige week niet binnen mocht.

Helmond: Verdachte met xtc
In een café aan de Havenweg is vrijdag om 23.00 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Hij bleek twee xtc-pillen bij zich te hebben. De portier van de zaak vroeg hem toen hij binnen kwam of hij drugs bij zich had. Hij zei de pillen bij zich te hebben. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het bureau. Na verhoor kon hij naar huis. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Maarheeze: Inbraak in winkel
Zaterdagochtend rond 4.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat. De toegangsdeur en vervolgens de kassa werden opengebroken. De dader vluchtte met een geldbedrag van ongeveer 300 gulden.

Oirschot: Vrouw onder invloed veroorzaakt aanrijdingen Zaterdagochtend om 23.40 uur veroorzaakte een 41-jarige vrouw uit Oirschot op de Barcelona een reeks aanrijdingen met geparkeerde voertuigen. De vrouw verklaarde te remmen voor een kat. Hierbij ging haar auto schuiven en botste tegen het voertuig van een vrouw uit Oostelbeers. Vervolgens botste ze op het voertuig van een man uit Oirschot. Dit voertuig botste weer tegen de auto van een derde betrokkene, ook een man uit Oirschot. De 41-jarige vrouw kwam tot stilstand tegen een hek. Een ademanalyse met als resultaat een promillage van bijna 1,65 gaf aan dat de vrouw onder invloed was. Haar rijbewijs werd ingevorderd en haar auto werd op het politiebureau geplaatst. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Woninginbraak
Vrijdag tussen 15.15 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan het Scheperseind. De dader is binnengekomen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Er werden sieraden, make-up en parfum weggenomen.

Veldhoven: Bromfietser uit de bocht
Een bromfietser uit Bergeijk is vrijdag om 21.10 uur met zijn bromfiets uit de bocht gevlogen. Hij reed over de Broekweg waar hij in een bocht rechtdoor reed en tegen een kunststof verkeerspaaltje reed. Hij ging over de kop. Met verwondingen aan het hoofd is hij naar het St. Josephziekenhuis gebracht waar hij is opgenomen.