Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdag 27 januari 2001
17:08 zaterdag 27 januari 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Beilen, verkeersongeval met letsel
Gistermiddag reed een 21-jarige fietser uit Pesse over de Smalbroek en omdat hij het links van de weg gelegen verplichte fietspad wilde bereiken sloeg hij af. Op dat moment werd hij gepasseerd door een 38-jarige automobiliste uit Beilen die hem niet meer kon ontwijken. De fietser kwam ten val en bezeerde zijn been. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Bethesda.

Emmen, verkeersongeval met letsel
Gisteravond reed een 53-jarige man uit Schoonebeek vanaf de afrit van de N34 de weg N381 (Drachten-Emmen ) op in de richting Emmen. Hij zag daarbij een vanaf de richting Beilen naderende auto over het hoofd die door een 21-jarige vrouw uit Emmen werd bestuurd. Zij remde nog wel maar kon niet voorkomen dat zij tegen haar voorligger botste. Door de aanrijding kreeg zij last van haar nek waarna zij per ambulance naar het SZE werd overgebracht.

Weiteveen, alcomobilist
Reed vannacht een 26-jarige man uit Weiteveen met zijn auto over de Wilgeroos toen hij gecontroleerd werd. Een ademtest leverde een promillage op van 1.2.

Nieuw-Amsterdam, geheime zender uit de lucht
Werd gisteravond een geheime zender uit de lucht gehaald terwijl de 42-jarige eigenaar aan het zenden was vanuit een woning aan de Erfscheidenweg. De zender de boogschutter, met een vermogen van 300 Watt, had een waarde van fl. 1.600,-. De eigenaar deed afstand.

Zwartemeer, geheime zender uit de lucht
Werd vanmorgen in een woning aan de Kamerlingswijk OZ een geheime zender aangetroffen. De grensjager, met een vermogen van 10 kilowatt, werd in beslag genomen. Een 22-jarige bewoner was eigenaar van de zender.

Meppel, alcomobilist
Vannacht reed een 24-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Heinsiusstraat. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 0,9.

Assen, alcomobilist
Vannacht reed een 34-jarige man uit Leeuwarden met zijn auto over de Brinkstraat. Een controle leverde een alcoholpromillage op van 0,75. De auto was niet verzekerd en de man was niet in het bezit van een rijbewijs

Assen, verkeersongeval met letsel
Vanmorgen reed 79-jarige man uit Warfhuizen over de weg Peelo en zag niet dat een voor hem rijdende automobilist stopte. Hij botste tegen de auto die vervolgens weer botste tegen de daarvoor staande auto. De man werd met borstklachten nar het WZA overgebracht. De andere bestuurders kwamen er zonder letsel vanaf. De auto van de 79-jarige werd afgesleept.

Een West, woninginbraak
Werd gisteren tussen 15.00 en 21.15 uur ingebroken in een woning aan de Schansweg. De deur werd geforceerd waarna men kon binnenkomen. Er wordt geld vermist, een groot aantal cds, geluids- en videoapparatuur alsmede een set van twee gouden horloges (dames- en herenmodel). De 38-jarige bewoner deed aangifte. Schadebedrag onbekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe