Consumentenbond

Campagne Geld Lenen voor allochtonen
Op 27 januari om 16.00 uur start de campagne Geld Lenen met de uitzending van de eerste van twee speciale voorlichtingsfilms bij de NPS op Nederland 3.

Met deze campagne wil de Consumentenbond Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen bewust maken van de valkuilen rond geld lenen. En adviseren hoe ze problemen kunnen voorkomen. Beide films, co-producties van de NPS en de Consumentenbond, staan centraal in de campagne. Daarnaast heeft de Consumentenbond meertalige folders samengesteld met daarin de 'do's and dont's' rond geld lenen.

Veel Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen blijken behoefte te hebben aan informatie en advies over geldzaken. Aldus een onderzoek van Foquz Etnomarketing, uitgevoerd in opdracht van de Consumentenbond. Zij weten bijvoorbeeld vaak niet waar ze op moeten letten bij het afsluiten van een lening. Ook zegt eenderde dat ze de informatie van geldgevers niet begrijpen. Voor de Consumentenbond aanleiding geld lenen als campagnethema te kiezen.

Films en folders
In de eerste, Nederlandstalige, film wisselen scènes, gespeeld door Turkse, Surinaamse en Antilliaanse acteurs en commentaar elkaar af. Over zoveel lenen dat je bij het BKR in Tiel een negatieve registratie krijgt. Over steeds maar weer spullen kopen bij een postorderbedrijf. Op afbetaling... In de tweede film - 3 februari, ook om 16.00 uur op Nederland 3 - vormen Marokkaanse consumenten het middelpunt. Deze film is in het Marokkaans-Arabisch met Nederlandse ondertitels.

De folder Geld Lenen - Informatie en adviezen van de Consumentenbond (in het Nederlands-Turks, Nederlands-Arabisch en in het Nederlands) vertelt, de titel zegt het al, wat je beter wel en niet kunt doen als je je op lenersvoeten wilt gaan begeven.
De folders zijn te bestellen via de klantenservice van de Consumentenbond, tel. 070 - 445 45 45.