Stadsdeel Zeeburg

Nieuw ondergrondse afvalinzameling feestelijk in gebruik genomen

Op 27 januari nam Stadsdeel Zeeburg officieel het nieuwe ondergrondse afvalinzamelingssysteem op het Java-eiland in gebruik.

Alle wijken in het stadsdeel krijgen dit zogenaamde OndergrondsBrengSysteem (OBS) voor het opslaan van het afval. Komend voorjaar worden ondergrondse containers aangebracht op Borneo en Sporenburg; latere dit jaar in de Indische Buurt. In totaal worden in Zeeburg ongeveer 800 ondergrondse containers geplaatst.

Grofvuil
Stadsdeelwethouder Piet Sijtsma is enthousiast over het OBS-systeem en zegt toe dat het stadsdeel er alles aan zal doen om de aanbiedlocaties schoon te houden en hierop te controleren. 'Maar dit kan alleen slagen als de bewoners meewerken en hun afval correct aanbieden.' Voor het ophalen van het grofvuil hebben belt u met het gratis telefoonnummer (0800) 933 2874. Uw grofvuil wordt dan gratis opgehaald.

Gescheiden inzameling
Groente-fruit- en tuinafval (GFT) wordt op het Java-eiland en Borneo-Sporenburg gescheiden ingezameld. In de Indische buurt komt deze mogelijkheid niet. Vier containers op het Java-eiland zijn uitgebreid met containers voor papier en glas.