VAK KINDERCONCERT

in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium

Op zondag 28 januari a.s. om 12.30 uur vindt, in de Binnenhof van de Vrije Akademie Delft, Westvest 9 te Delft, een "VAK KINDERCONCERT" plaats.

De Vrije Akademie Delft organiseert dit concert in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het ligt in de bedoeling deze samenwerking in de toekomst te intensiveren.

Het concert wordt verzorgd door het "Python" saxofoonkwartet. Het jonge kwartet bestaat uit zeer talentvolle leerlingen van het Koninklijk Conservatorium. De leden: Erik-Jan de With - sopraansaxofoon, Aukje Marinus
- altsaxofoon, Leonie Schaller - tenorsaxofoon en Eefje Benning - baritonsaxofoon, genieten hun klassieke opleiding bij Leo van Oostrom en krijgen speciale begeleiding in kamermuziek bij Peter Stam. Hun repertoire vermeldt originele saxofoonkwartetmuziek, bewerkingen o.a. van Bach en lichte muziek. Het kwartet krijgt regelmatig opdrachten om nieuwe composities uit te voeren.

Het Python saxofoonkwartet brengt in de Vrije Akademie "een programma speciaal voor kinderen". Medewerking wordt verleend door vertelster Aubrey Snell. Het programma vermeldt werken van o.a. J.S. Bach (Italiaans Concert), Claude Debussy (Golliwogg's Cake Walk), Erland von Koch (Miniatyrer), L. Niehaus (The Storm en Miniature Jazz Suite). Het kwartet heeft dit programma vorig jaar met veel succes uitgevoerd tijdens het Kindergrachtenfestival in Amsterdam.

De toegangsprijs is heel vriendelijk gehouden: voor kinderen f 2,50 en volwassenen f 5,00.

De voorverkoop start op maandag 22 januari a.s. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van de Vrije Akademie Delft, Westvest 9 te Delft.