Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 28-01-2001
1e persbericht 28 januari 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Brandstichter op heterdaad
Zondagmorgen om 2.40 uur is op de Holstraat een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij werd betrapt bij het in brand steken van een geparkeerde auto. De man wordt verdacht van meerdere brandstichtingen. Sinds vorig jaar augustus worden in het stadsdeel Gestel regelmatig geparkeerde autos in brand gestoken. Enkele tientallen zouden al in brand gestoken zijn. Dat gebeurde steeds op dezelfde manier. De politie van Gestel heeft intensief gesurveilleerd en dat had zondagmorgen resultaat. Even voor zijn aanhouding was er op de Reinkenstraat een brandstichting geweest. Rond 2.30 uur zagen politiemensen dat een man zich verdacht gedroeg op het parkeerterrein bij een flat aan de Holstraat. Ze hielden hem in de gaten en zagen dat hij de brand stichtte. De man is ingesloten voor onderzoek. De politie hoopt de reeks van brandstichtingen in autos in het stadsdeel Gestel opgelost te hebben.

Eindhoven: Ex-vriend aangehouden na bedreigingen In de achtertuin van een woning aan de Johannesburgstraat is vrijdag om 23.15 uur een 20-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man bedreigde zijn 22-jarige ex-vriendin die in de woning aan de Johannesburgstraat woont met de dood. Hij valt haar de laatste tijd regelmatig lastig zowel via de telefoon als aan de deur. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
Op het Stationsplein is zondag om 3.50 uur een 22-jarige man uit Boxtel aangehouden. Dat gebeurde na een vechtpartij. De politie was ter plaatse en wilde uitzoeken wat er gebeurd was. Omstanders zeiden dat een man, naar later bleek een 22-jarige Helmonder, verantwoordelijk was voor de vechtpartij. Hij zou een vuurwapen bij zich hebben. Toen de politie de man wilde aanspreken, sloeg de 22-jarige Boxtelnaar de Helmonder met een vuistslag tegen de grond. De Helmonder raakte buiten bewustzijn. Hij had verwondingen aan het hoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Leostraat is zondag om 3.50 uur een 52-jarige Eindhovense vrouw bekeurd. Zij was met haar auto tegen twee geparkeerde autos gereden. Zij bleek gedronken te hebben en zij blies bijna 1,3 promille. Haar rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Viertal aangehouden na mishandeling
Op de Tramstraat zijn zondag om 4.45 uur drie Eindhovenaren van 17 en (2x) 20 jaar oud en een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Zij zouden even daarvoor een portier van een hotel aan de Vestdijk hebben mishandeld. De portier had enkele personen het hotel binnengelaten. Zij werden bedreigd door de vier verdachten. Even later kwam het viertal en wilde ook het hotel binnen. De portier weigerde dat en hij kreeg prompt een vuistslag in het gezicht. De gewaarschuwde politie kon de vier even later aanhouden toen zij met een auto over de Tramstraat reden.

Helmond: Helmonder bedreigt winkelpersoneel
Zaterdag om 19.20 uur is op de Middenloop een 23-jarige Helmonder aangehouden. Hij had even daarvoor een personeelslid van een supermarkt in Brouwhuis bedreigd. Personeel van deze zaak hield hem in de gaten omdat zij denken dat hij diefstallen pleegt. De man pakte een personeelslid vast en bedreigde haar woordelijk met de dood. Nadat hij de winkel had verlaten kon hij aangehouden worden. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Helmond: Ex vernielt voordeur
Op de Willem Beringstraat is zaterdag een 37-jarige Helmonder aangehouden nadat hij bij de woning van zijn ex-vrouw aan de Dokter Ledelstraat een ruit van de voordeur had vernield. Hij was ook de woning binnen gegaan. Zijn ex-vrouw was niet thuis, maar was in de buurt en zag het gebeuren. Zij waarschuwde de politie en deze kon hem aanhouden.

Helmond: Bromfiets weg na inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een berging achter een woning aan de Wolfstraat. De deur van berging is opengebroken. Uit de berging is een oranje Aprilia bromfiets gestolen.

Best/Oirschot: Alcoholcontrole
De politie Best-Oirschot-Son heeft tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Er is gecontroleerd in Best op de Eindhovenseweg Zuid, de Hoofdstraat en de Oirschotseweg en in Oirschot op de Bestseweg. 323 verkeersdeelnemers moesten blazen. Daarvan gingen er vijf mee naar het bureau voor een nader onderzoek. Twee van hen kregen een boete van fl. 750,=, een van fl. 575,=. Twee bestuurders kregen een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen, een van deze twee moest een bloedproef ondergaan.

Nuenen: Man valt met fiets
Een 64-jarige man uit Nuenen is zaterdagavond om 23.40 uur gewond geraakt toen hij op Voirt met zijn fiets ten val kwam. Hij viel tegen een geparkeerde auto. De man had flinke verwondingen aan het gezicht en hij is naar het Catharinaziekenhuis gebracht. De man was even een brief gaan posten. De oorzaak van de val is niet bekend.

Mierlo: Berging in brand
Zondagmorgen om 4.25 uur is achter een woning aan de Zonnedauw een berging in brand gegaan. De brandweer bluste de berging. De oorzaak van de brand is niet bekend. De milieudienst is in kennis gesteld om te kijken of er asbest is vrijgekomen, omdat op de berging asbest dakplaten lagen.

Bergeijk: Drugs
Bij een horecagelegenheid aan het Hof is zondag om 0.30 uur een 20-jarige man uit Eersel aangehouden. hij wilde de zaak binnen en werd door de portier gecontroleerd. Hij bleek 4 xtc-pillen en 1 gram cocaïne bij zich te hebben. Op het bureau is hij gehoord en daarna kon hij naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wintelre: Inbraak
Zaterdagavond is ingebroken bij een woning aan de Oirschotsedijk. Aan de achterzijde is een tuindeur opengebroken en uit de woning mist de bewoner een tv met afstandbediening. Uit garage zijn twee boormachines gestolen.

Waalre: Onder invloed
Op de Eindhovenseweg is zondag om 0.40 uur een 42-jarige Eindhovense automobilist bekeurd omdat hij onder invloed reed. Hij blies ruim 1,4 promille en moest zijn rijdbewijs inleveren.

Valkenswaard: Twee meisjes na mishandeling aangehouden Op de Luikerweg zijn zondag om 1.20 uur twee Valkenswaardse meisjes van 17 jaar oud aangehouden. Even daarvoor was er op de Dommelseweg een vechtpartij geweest. De aanstichters waren verdwenen. Een 22-jarige vrouw uit Bladel was door twee meisjes geslagen en zij zag hen uit een horecazaak komen. Zij werden aangehouden. Zij bekenden betrokken geweest te zijn bij de mishandeling. Na verhoor konden zij het bureau weer verlaten.