Zojuist zijn de uitslagen bekend geworden van het 1e Wereldkampioenschap Zweefvliegen in de Clubklasse.Deze kampioenschappen hebben plaats gevonden van 14 tot en met 27 Januari in Gawler,Australië. In totaal zijn er 8 wedstrijddagen gevlogen. Het Nederlandse Team bestond uit 3 vliegers; Rob Looisen (5e plaats) uit Arnhem, Ferdi Kuijpers (6e plaats) uit Molenhoek en Max van Bree(16e plaats) uit Eersel.
Als Team Captain was Frouwke Kuijpers afgevaardigd. Het Nederlandse Team heeft in het landenklassement een 2e plaats behaald.

Iedereen kan terugkijken op een schitterende wedstrijd, zowel de vliegers als de organisatie en de ophalers. Er was spanning, er was drama, er is een geweldige strijd geleverd in de top 10 van het klassement, het bleef spannend tot de laatste dag. Rob Looisen moest na 5 dagen zijn 1e plaats in het totaalklassement ten gevolge van een buitenlanding afstaan aan de Engelsen. Max van Bree kon zijn plaatsing bij de eerste 10 niet behouden door strafpunten op de 7e dag. De wedstrijd werd gekenmerkt door zeer bijzonder weer, weinig cumulus, meestal blauw, zeer grote hoogten,golf, extreem hoge temperaturen en niet te vergeten de seebreeze.
Dit bijzondere weer gaf de wedstrijd een extra dimensie en vroeg veel aandacht van de vliegers.

Zie ook webpagina http://home.wanadoo.nl/international.gliding/club2001/

In December 2001 zullen de Wereldkampioenschappen Zweefvliegen voor de standaard-, open- en 15 meter klasse in Mafikeng (Zuid Afrika) plaats vinden.