Politiebericht Flevoland: gehele regio 28-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-95140 1953

Winkeldiefstal met geweld
ALMERE Een 22-jarige inwoner van Almere werd zaterdagmiddag in een supermarkt aan het Noordeinde betrapt op winkeldiefstal ter waarde van 24,65. De man werd door medewerkers van de winkel aangehouden en trachtte zich met geweld aan zijn aanhouding te ontrekken. Hij werd overmeesterd en aan de politie overgedragen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding ruitentikker
ALMERE Een getuige zag zaterdagavond hoe een groepje jongeren in Almere-Haven met een ijzeren staaf ruiten insloeg. De getuige alarmeerde de politie, die het groepje uit de lijnbus haalde. De jongeren wezen één van hen, een 19-jarige Almeerder, aan als dader. Deze jongeman is aangehouden. Hij had een behoorlijke hoeveelheid alcohol op en is voor nader onderzoek ingesloten. Bij minstens zeven bedrijfspanden zijn ruiten ingeslagen.

Aanhouding dealer
MARKNESSE Portiers van een discotheek in Marknesse hebben zaterdagnacht in de disco twee mannen uit Vollenhove (25) en Urk (21) aangehouden. Zij hadden gezien dat één van hen pillen verkocht. Bij zijn aanhouding bemoeide de andere verdachte zich ermee. De 21-jarige Urker was in het bezit van een zakje pillen, de man uit Vollenhove had een zakje verpulverde pillen en een flesje wit poeder bij zich. De verdachten zijn overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. De aanhouding vond plaats in het kader van het onlangs gesloten horeca-convenant.

Vechtpartij met gewonden
MARKINESSE Bij een vechtpartij in een discotheek in Marknesse zijn zaterdagnacht drie onschuldige bezoekers gewond geraakt. De vechtpartij ontstond tussen medewerkers van de disco en vier gasten. De onschuldige bezoekers liepen klappen op van de vechtenden. Enkele verwondingen ontstonden doordat een van de vechtenden met een kapot bierglas zwaaide. De vechtende gasten kozen de aftocht, maar werden op de Kuinderweg door de politie aangehouden. Het betreft hier vier Emmeloorders (23,25, 32 en 23). Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Ook één der medewerkers van de disco, die een eind hout gebruikt zou hebben, is aangehouden en ingesloten.

Aanhouding autokrakers
ALMERE Na een tip heeft de politie zondagmorgen (07.00 uur) op de Regentesseweg twee mannen aangehouden, die bezig waren met inbraken in autos. De verdachten (een 26-jarige Almeerder en een 26-jarige Lelystedeling) zaten in twee naast elkaar geparkeerde autos. Eén auto was opengebroken. Deze verdachte had inbraakgereedschap bij zich. In de andere auto lagen eveneens inbraakgereedschap en een aantal autoradio/cd-spelers. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Almere een serie autos opengebroken. De politie heeft zaterdagmorgen dertien aangiften ontvangen. Of de aangehouden verdachten ook voor deze inbraken verantwoordelijk zijn, is nog niet bekend.