Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 28-01-2001 Mediaberichten zondag 28 januari 2001 (tot 14.30 uur)

SIEBENGEWALD Dodelijk verkeersongeval (2)

SIEBENGEWALD De identiteit van de slachtoffers die om het leven zijn gekomen bij het verkeersongeval op de Beltweg is inmiddels bekend. Het betreft een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Siebengewald. De politie heeft op de plaats van het ongeval nog technisch onderzoek verricht. Uit dit onderzoek zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat het ongeval door een andere oorzaak dan gladheid is gebeurd. Beide slachtoffers waren vermoedelijk op slag dood.

REGIO Vier personen bekeurd voor belediging

ROERMOND De politie heeft zondagmorgen een 21-jarige man uit Roermond in zijn woning aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging van twee stadswachten. De man beledigde en bedreigde vrijdagmiddag 2 stadswachten toen deze hem aanspraken op foutparkeren. De betrokken stadswachten besloten om een escalatie te voorkomen om door te lopen, waarna de man zeer agressief achteruit reed en bijna een voetgangers schepte. Middels getuigenverklaringen wist de politie de identiteit van de verdachte te achterhalen, waarna hij zondag in zijn woning is aangehouden. Op het politiebureau is met toepassing van snelrecht proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

VENLO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.35 uur een 25-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van belediging. Politiemedewerkers wilden de man te hulp schieten toen hij tussen een aantal fietsen viel. Als dank werden zij diverse malen uitgescholden. Hierop werd de Venlonaar aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier probeerde hij zijn straf te ontlopen door valse persoonsgegevens te verstrekken. Hij viel echter door de mand waarna hij met toepassing van snelrecht een boete van 750 gulden kreeg.

VENLO De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht een 20-jarige inwoonster van het Duitse Tonisvorst aangehouden op verdenking van belediging. Politiemedewerkers begaven zich naar het Stationsplein in verband met een melding van mishandeling op het station. Ter plaatse gekomen stelden zij een onderzoek in maar er werd niemand aangetroffen. Toen de agenten terugliepen naar de auto werden zij buiten het station aangesproken door de 20-jarige die aangaf mishandeld te zijn. Ze gaf tevens te kennen zeer ontevreden te zijn over het politie-optreden. Toen een van de agenten haar doorverwees naar het politiebureau om haar beklag te doen begon ze te schelden. Ze werd aangehouden ter zake belediging en overgebracht naar het bureau. De zaak is met toepassing van snelrecht afgehandeld.

REUVER De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.15 uur een 21-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden op verdenking van belediging. Politiemedewerkers bemiddelden tijdens een meningsverschil tussen twee groepen jongeren. Toen een agent de jongen aansprak op zijn gedrag werd hij door hem beledigd. De 21-jarige werd onder hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. De zaak zal met toepassing van snelrecht worden afgehandeld.