Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van zaterdag op zondag
15:37 zondag 28 januari 2001

Martin Panman
0651611628

Auto tegen ANWB mast
EMMEN. Vannacht gebeurde er een aanrijding op de Rondweg kruising Houtweg in Emmen. Een bestuurder van een personenauto was tegen een ANWB mast gereden. De politie trof bij de auto twee personen aan een man van 30 en een vrouw 29 jaar oud, afkomstig uit Emmer Compascuum en Emmen. Beiden gaven elkaar de schuld de auto te hebben bestuurd. Daarom werden ze alle twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide verdachten zijn voorgeleid. Een verdachte weigerde te blazen en de andere blies 325 µgl. Beiden zijn ingesloten en krijgen een proces-verbaal.

Geen vrije doorgang
HOOGEVEEN. Zaterdagmiddag sloeg een 31 jarige automobilist uit Hoogeveen op de Kanaalweg linksaf, terwijl er een tegemoet komende auto aan kwam. Deze auto werd bestuurd door een 50 jarige inwoner van Hoogeveen. Een aanrijding was het gevolg. Twee inzittenden van de auto die tegen de afslaande auto reed, werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Verdachte aangehouden
EMMEN. Vannacht kreeg de politie van Emmen de melding dat er een ruit van een slijterij aan de Haagjesweg in Emmen was ingegooid. Ter plaatse trof de politie een kapotte ruit en bloedsporen aan. Na een onderzoek zagen politiemensen een man op de Varenkamp lopen die bebloede handen had. Tevens zagen de politiemensen dat de man een paar flessen sterke drank bij zich had. De man is aangehouden en voordat hij naar het politiebureau gebracht kon worden, ging de patrouille eerst langs het ziekenhuis om een snijwond te laten hechten. De 36 jarige man uit Emmen zit voorlopig in de cel van het politiebureau.

Inbraak wijkteam gemeente Hoogeveen
HOOGEVEEN. Vannacht werd er ingebroken in het gebouw van het wijkteam van de gemeente Hoogeveen aan de Ebbingestraat. In het hekwerk rond het gebouw werd vermoedelijk een gat geknipt en een ruit van het gebouw werd vernield. De inbreker(s) heeft geprobeerd een computer te stelen. Een beeldscherm stond buiten en een systeemkast stond klaar om meegenomen te worden. In de loop van de dag volgt een verder onderzoek.

Bande lek gestoken
EELDE. Een 29 jarige inwoner van Groningen deed zaterdagmiddag aangifte van het lek prikken van banden van zijn auto. Zijn auto stond geparkeerd bij de rommelmarkt. Toen de Groninger wilde vertrekken zag hij dat drie banden van zijn auto lek gesneden waren. Hij deed aangifte.

Mishandeling
ASSEN. In de Rolderstraat werd vannacht een 20 jarige inwoner van Assen geschopt en geslagen. De man kwam uit een horecabedrijf en wilde naar huis. Eenmaal buiten begon een andere man zonder aanleiding op hem in te slaan en te schoppen. Hij werd ontzet door een voorbijganger en een medewerker van het horecabedrijf. Een ambulance bracht de man voor onderzoek naar het ziekenhuis. Hij werd licht gewond. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Bedreiging met mes
TYNAARLO. In een horecagelegenheid aan de Vriezerweg bedreigde vannacht een 18 jarige inwoner van Assen een 21 jarige inwoner van Yde. Met behulp van de portier van het horecabedrijf werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek een stiletto bij zich te hebben. Deze werd inbeslaggenomen. Op de jongeman is snelrecht toegepast.

Container en auto in brand
ASSEN. Vannacht werd een container achter een woning aan de Vaart Zuidzijde in brand gestoken. De container stond onder een carport en naast de container stond een Volvo personenauto. Door de containerbrand vloog ook de personenauto in brand. Vandaag wordt een verder onderzoek ingesteld.

Mannen trappen tegen autos
ASSEN. Vannacht zag een politiesurveillance dat op de Nieuwehuizen twee mannen tegen geparkeerde autos aan schopten. Toen de mannen werden op straat aangehouden, gaven ze een valse naam op en probeerden er vandoor te gaan. Dit lukte niet. Geboeid werden ze overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn voorgeleid en ingesloten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe