Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 28-01-2001 Persberichten regiopolitie Limburg Zuid Zondag 28 januari 2001

(alle districten)

District Sittard

Elsloo; aanrijding onder invloed

De automobilist die zaterdagavond omstreeks 20.00 uur, op het Dorine Verschureplein bij een aanrijding betrokken was bleek een alcoholpromillage van 2,5 o/oo in zijn bloed te hebben. De ademanalyse aan het bureau gaf dit aan. Dit promillage is vijfmaal zoveel als het maximaal toegestane. De man uit Elsloo (36) zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De automobilist kwam in aanrijding met een fietser aanrijding waarbij alleen materiele schade ontstond.

Een automobilist uit Woerden (32) werd zaterdagavond omstreeks die zelfde tijd gecontroleerd op de Mauritsweg in Geleen. De man die tegen het verkeer in reed bleek te hebben gedronken. De ademanalyse aan het bureau afgenomen, gaf een promillage van 1 o/oo aan. In het kader van de snelrechtregeling kreeg de man een dagvaarding en een schikkingsvoorstel van de officier van justitie van 1000 gulden.

DISTRICT MAASTRICHT

Maastricht; onder invloed
Zondagmorgen omstreeks 03.30 uur zag een politiepatrouille op de Statensingel een automobilist slingerend over de weg rijden. De man (23) uit Bilzen (B) reed een aantal malen bijna tegen geparkeerde autos of andere obstakels die hij op zijn weg tegenkwam. De agenten konden de man laten stoppen en deze bleek behoorlijk onder invloed van drank te verkeren. Aan het bureau werd een ademanalyse afgenomen en de uitslag was 1,3 o/oo. De man werd ingesloten om te ontnuchteren en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmorgen omstreeks 02.00 uur, legden agenten in de Gasthuisstraat in Heerlen een 24-jarige automobilist uit Maastricht een rijverbod opgelegd. De politieagenten zagen dat de man in zijn auto wilde stappen en wegrijden terwijl hij kennelijk dronken was. Nadat de agenten hun surveillance vervolgden, bleek na een korte tijd de betreffende auto niet meer op die plaats stond. Het kenteken van de auto werd doorgegeven aan de politie in Maastricht. Kort daarna onderschepte een politiepatrouille de auto bij de autosnelweg aan het Geusseltplein. Gezien de extreem hoge snelheid waarmee de bestuurder reed en het levensgevaarlijke rijgedrag moesten de agenten na korte tijd de achtervolging staken. De man kon niet lang daarna voor zijn woning in Maastricht worden aangehouden en werd overgebracht naar het bureau. De ademanalyse gaf 1,4 o/oo aan. De man zijn rijbewijs werd ingevorderd en een uitgebreid proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

DISTRICT HEERLEN

Heerlen; aanhouding
Zondagmorgen vroeg omstreeks 05.15 uur heeft de politie een 21-jarige inwoner van Brunssum als verdacht van het vernielen van meerdere autos aangehouden. De politie had zojuist een melding ontvangen dat een onbekende man aan de Benzenraderweg een auto had vernield of beschadigd. Een juist passerende politiepatrouille zag op de Tichelbeek een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden. Een nader onderzoek leerde dat er drie aan de Benzenraderweg geparkeerde personenautos waren beschadigd. Van die voertuigen waren spiegels afgebroken en een gedeukt was. De verdachte werd overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.