Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid/10.30 uur
Rijden onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag werden in Leusden en Achterveld, in het kader van het verkeersproject Whos Next, verschillende verkeerscontroles gehouden.

285 bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hiervan bleek een bestuurder te veel alcohol te hebben gedronken, 47-jarige man uit Leusden, en blies op het bureau 0.8 promille. Op de Hessenweg, Moorsterweg, de Asschaterweg, de Postweg en de Lapeerseweg kregen in totaal 34 bestuurders een bekeuring voor oa. te hoge snelheid, het niet dragen van de autogordel, het niet voeren van de juiste verlichting.

Op zondagochtend omstreeks vijf uur, controleerde de politie een 29-jarige automobilist uit Amersfoort. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies op het bureau 0.95 promille.

Nader onderzoek wees uit dat de man een valse naam had opgegeven, zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd en dat zijn auto niet APK was gekeurd. De man is ingesloten voor nader verhoor

Toezicht in binnenstad

AMERSFOORT- In de nacht van zaterdag op zondag werd er middels voetsurveillance door agenten, toezicht gehouden in de binnenstad van Amersfoort.

Een 17-jarige jongen uit Woudenberg werd aangehouden omdat hij een fiets had gestolen vanaf de Westsingel. Toen de jongen de agenten zag fietste deze hard weg. Het signalement van de man werd doorgegeven en andere agenten konden de fietsendief eenvoudig in de kraag vatten. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Twee personen kregen een bekeuring voor het in het openbaar urineren en het afsteken van vuurwerk.