Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2001

Politiebericht Utrecht: Binnensticht/11.30 uur
Rijden onder invloed

ZEIST- Op zondagochtend omstreeks 05.30 uur, controleerde surveillerende agenten een 22-jarige automobilist uit Zeist. De controle, die op de Laan van Vollenhove plaats vond, wees uit dat de man alcohol had gedronken en zonder rijbewijs reed.Op het bureau blies de man 0.65 promille. Na het in ontvangst nemen van een bekeuring van 410 gulden kon de man het bureau weer verlaten.

BILTHOVEN/ZEIST- Op zondagochtend omstreeks half vier, werd een 20-jarige automobilist uit Bilthoven gecontroleerd op de Kleine Beer in Bilthoven. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en blies op het bureau 0.95 promille.

Anderhalf uur later werd een 22-jarige automobilist uit Wageningen gecontroleerd op de Lageweg in Zeist. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en blies op het bureau 0.95 promille.

De bestuurders kregen naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 3 uur.

Toezicht in binnenstad

ZEIST- In de nacht van zaterdag op zondag werd te voet gesurveilleerd in de binnenstad van Zeist.

Hier kregen 9 personen een bekeuring voor o.a belediging, urineren op straat, het niet hebben van fietsverlichting en het foutief parkeren.

Een 32-jarige man uit Odijk kreeg een bekeuring omdat hij in het openbaar aan het urineren was. Hij gaf echter een valse naam op en werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wist hij wel zijn juiste naam te vertellen en kon met een tweetal bonnen met een gezamenlijke waarde van 280 gulden het bureau weer verlaten.