Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 14.00 uur
Gewapende overval

MAARSSEN Zaterdagavond omstreeks tien uur kreeg de politie de melding dat een horecagelegenheid aan de Zwanenkamp was overvallen.

De eigenaar, een 47-jarige man uit Maarssen, was bezig met de voorbereidingen om zijn winkel te sluiten toen er een man binnenkwam. De man richtte een vuurwapen op hem en gebood hem de kassalade leeg te maken. De eigenaar voldeed aan de vraag en moest hierna op de grond gaan liggen. De overvaller is hierna in een onbekende richting weggerend. De politie van district Rijn & Venen onderzoekt deze overval en vraagt getuigen te bellen met bureau Maarssen via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

BREUKELEN Zaterdagmiddag rond kwart voor drie raakte een 31-jarige motorrijdster uit Breukelen van de weg. De vrouw had op dat moment rijles en reed over de Straatweg. In een bocht naar links had zij vermoedelijk niet continu de controle over haar stuur. Bovendien bleek het wegdek over een lengte van 150 meter besmeurd te zijn met olie. Hierdoor reed zij in de bocht rechtuit, kwam ten val en gleed door tegen een boom. De vrouw is overgebracht naar het UMC met diverse klachten. Het wegdek is dezelfde middag gereinigd.

MIJDRECHT Zondagmorgen rond kwart voor twee reed een 29-jarige man uit Wilnis op de Industrieweg in Mijdrecht tegen een boom. De man reed over de Industrieweg in de richting van de Veenweg toen hij door onbekende reden in de slip raakte en de macht over het stuur verloor. Hierdoor botste de man met zijn auto tegen een boom. De man had een hoofdwond waarvoor hij naar het UMC is overgebracht.

WOERDEN Zaterdagavond rond tien uur ontstond er een aanrijding tussen een 48-jarige automobilist uit Leerbroek en een 22-jarige fietser uit Woerden. De automobilist reed over de Miguel de Cervantesweg in Woerden toen hij op een kruisend fietspad moest remmen voor een overstekende fietser. Een aanrijding kon niet voorkomen worden en de fietser werd geschept door de automobilist. De fietser kwam op de voorruit terecht en viel vervolgens op het wegdek. Hij had een flinke hoofdwond en diverse verwondingen. De man is overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis is Woerden.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Zaterdag tussen tien uur en twaalf uur en tussen half twee en half vier controleerde de politie op de Willeskop. Aldaar geldt een maximaal toegestane snelheid van 60 km/h. In totaal passeerden 1479 automobilisten het controlepunt. 82 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/h.

Dronken automobilisten

BUNNIK/LOENEN/MAARSSEN/BREUKELEN Afgelopen nacht werden diverse dronken automobilisten aangehouden.

BUNNIK - Rond half zes zondagmorgen kreeg de politie de melding dat een man slingerend over de weg reed. Een medeweggebruiker reed achter deze automobilist en gaf de positie middels zijn mobiele telefoon door aan de politie. Op de Rijksweg A12 werd de automobilist gecontroleerd door de politie. Deze 34-jarige bestuurder uit Arnhem bleek teveel gedronken te hebben; hij had een alcoholpromillage van 1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

LOENEN - Om tien over vier zondagmorgen controleerden agenten op de Hoefijzer een 32-jarige automobiliste uit Vinkeveen. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben; zij had een alcoholpromillage van 1.25. De vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

MAARSSEN Agenten hielden rond kwart over een zondagmorgen op de Raadhuisstraat een 54-jarige automobilist uit Maarssen aan. De man bleek teveel gedronken te hebben; hij had een alcoholpromillage van
1.25. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

BREUKELEN Om een uur zondagmorgen werd een 30-jarige Utrechter aangehouden. Hij had eveneens teveel gedronken; hij had een alcoholpromillage van 0.8. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Bovendien zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden aangezien hij zich al eerder schuldig heeft gemaakt aan het rijden onder invloed.

BREUKELEN Zaterdagmiddag rond vier uur sprak een voorbijganger een agent aan bij een tankstation aan de Rijksweg A12 nabij Breukelen. Deze vertelde dat er zojuist een automobilist slingerend was weggereden. Op de Rijksweg A 12 trof de agent de bedoelde automobilist, een 57-jarige man uit Waalwijk, aan en zette hem aan de kant. Uit de ademanalyse bleek dat de man veel te veel had gedronken; hij had een alcoholpromillage van 2.45. Zijn rijbewijs is ingetrokken en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.