Toegevoegd: 20-1-01

Films Rowwen Hèze in Limburgs Museum

Sef Derkx

Op zondag 28 januari vertoont het Limburgs Museum in Venlo een aantal films met in de hoofdrol de dialectformatie Rowwen Hèze. Het programma omvat de hele carrière van Limburgs populairste groep en laat zelfs unieke beelden zien van Badge Edge, de band waar frontman Jack Poels rond 1980 in speelde. De voorstelling in het Limburgs Museum begint zondag 28 januari om 13.30 uur en eindigt rond de klok van 15.30 uur. Achtereenvolgens worden vertoond:

BAD EDGE: De groep van Jack Poels rond 1980 met de 16mm camera gevolgd door Hay Janssen met live geluid. - ROWWEN HÈZE: Een super 8 film van Hay Janssen uit de beginjaren van de band. - NIKS STRONT NIKS:Item van Van Gewest tot Gewest uit 1987. Huub Mans interviewt Jack Poels over de motieven achter dit carnavalslied, dat door de officiële carnavalsvereniging van America geboycot werd. Het gaf namelijk niet mis te verstane kritiek op de Horster gemeentepolitiek. - VAN AMERICA HELEMAAL NAAR AMERIKA: Documentaire van Leon Giesen uit 1998. De groep wordt gevolgd op een reis naar het zuiden van de Verenigde Staten, op zoek naar de roots van hun Limburgse texmex-muziek. Het lied Moon river van de een na laatste cd ontstond tijdens het draaien van de film. - NOVEMBER - AUTO VLIEGTUUG - MET DE NEUS OMHOEG: Videoclips geregisseerd door Leon Giesen.

Voor deze speciale filmmiddag wordt geen extra toeslag geheven. De normale entreeprijzen zijn geldig. Het aantal zitplaatsen in het museumtheater is echter beperkt. Liefhebbers kunnen daarom beter telefonisch reserveren onder nummer 077 352 21 12. Gereserveerde kaarten moeten zondag 28 januari opgehaald worden voor 14.15 uur.