Raad voor het openbaar bestuur

Nieuws Rob
Het nieuws van de Rob is op 17 januari 2001 bijgewerkt. De Raad voor het openbaar bestuur (Rob) en de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) organiseren op maandagmiddag 29 januari 2001 in Utrecht gezamenlijk een symposium over decentralisatie. Centraal staat het advies De kunst van het overlaten; maatwerk in decentralisatie dat beide Raden in september 2000 hebben uitgebracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het programma begint om 13.30 uur. In het eerste gedeelte van de middag reflecteert prof. dr. F. Fleurke (auteur van het rapport Decentraliseren met beleid) op het decentralisatieadvies van beide Raden. Vervolgens zullen er parallel drie interactieve workshops worden georganiseerd. Gesproken zal worden over mogelijkheden voor decentralisatie op de beleidsterreinen die in het advies aan de orde komen, namelijk (1) zorg, (2) plattelandsontwikkeling en (3) verkeer en vervoer. Bij elke workshop zal er een panel zijn, bestaande uit een voorzitter en vier leden. De voorzitters van de respectievelijke workshops zijn (1) mevrouw drs. J. Klijnsma (wethouder gemeente Den Haag), (2) mevrouw O.M.T. Wolfs (gedeputeerde provincie Limburg) en (3) de heer T.A. Musschenga (gedeputeerde provincie Groningen). Er wordt gesproken aan de hand van enkele stellingen. Voor discussie met de zaal zal eveneens ruimte zijn.
Aan het eind van de middag zal de secretaris-generaal, de heer drs. J.W. Holtslag, een reactie geven op het decentralisatieadvies van de Rob en de Rfv. Het symposium wordt afgesloten met een borrel (ca. 16.30 uur).
Als u geïnteresseerd bent in het symposium kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van de Rob/Rfv, telefoon 070 - 426 7540. Wij vragen u bij aanmelding aan te geven welke van de drie workshops u wenst bij te wonen. U wordt verzocht dit zo snel mogelijk te doen; er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.