Digitale Gemeente Houten

Knelpunten in sportinfrastructuur.

maandag 22 januari 2001 - Bron: D66

D66 afdeling Houten organiseert op maandag 29 januari een bijeenkomst over de knelpunten in de lokale sportinfrastructuur. Iedereen die de plaatselijk sportbeoefening ter harte gaat is van harte welkom om aan de discussie deel te nemen. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de Grontmij (Molen 48 in Houten) en begint om 20.00 uur.

Het ministerie van VWS heeft een Regeling Breedtesportimpuls opgesteld waardoor gemeenten financiële mogelijkheden krijgen om een actiever sportbeleid te gaan voeren. Dit kan bijvoorbeeld door het versterken van de lokale mogelijkheden sporbeoefening, het inzetten van sport als middel om maatschappelijke problemen op te lossen, of door samenwerking te bevorderen tussen sportaanbieders en andere terreinen van gemeentelijk beleid.
De gemeente kan bij het rijk aanvragen indienen om bepaalde sportknelpunten op te lossen. Wordt zon aanvraag gehonoreerd dan betekent dat de overheid 50% van de kosten van het project voor haar rekening neemt.

D66 Houten is van mening dat het sportbeleid in onze gemeente een te lage prioriteit heeft, en hoopt dat de discussie van deze avond zal bijdragen aan het verbeteren van de mogelijkheden voor sportminnend Houten. De bijdragen die het Rijk voor goede plannen heeft gereserveerd zouden wel eens de oplossing kunnen zijn voor verschillende knelpunten in Houten.

D66 wil graag eens met betrokkenen en belanghebbenden nagaan waaraan behoefte is in onze gemeente op het gebied van de sportbeoefening. Tijdens de avond zal een medewerker van Sportservice Midden Nederland (SMN) een inleiding houden. De SMN is een door het NOC*NSF erkende provinciale sportraad voor de provincie Utrecht. Zij adviseren gemeenten en verenigingen op sportgebied. Ook zullen een aantal plaatselijke sportbestuurders aanwezig zijn.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief van AG Computers en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten). Vragen, opmerkingen, suggesties? info@houten.com