Gemeente Borsele


VERGADERING SPORTRAAD BORSELE

De eerstkomende vergadering van de Sportraad Borsele, zal worden gehouden op maandag 29 januari aanstaande om 19.30 uur in het gemeentehuis te Heinkenszand. De vergadering is openbaar en het publiek kan gebruik maken van het spreekrecht. U bent van harte welkom. De leden van de Sportraad zullen ondermeer de volgende onderwerpen bespreken.

1. Breedtesportproject "Borsele beweegt"
Ter vergadering zullen mededelingen worden gedaan over de vorderingen met betrekking tot dit breedtesportproject, wat op 1-1-2002 van start moet gaan.

2. Voorstel tot wijziging deelsubsidieverordening Door een werkgroep uit de Sportraad is een voorstel opgesteld over aanpassingen van de deelverordening amateuristische sportbeoefening. Er dient een advies te worden opgesteld voor het college van B&W.
3. Sportgala / Sportfestijn 2001
Op 28 februari en 1 en 2 maart zal het Sportfestijn Borsele worden gehouden. Op 2 maart is bovendien het Sportgala Borsele, met de verkiezing van de Sportman, de Sportvrouw, de Sportploeg en het Sporttalent 2000 van de gemeente Borsele. De Sportraad moet een voordracht doen voor deze titels.



TENTOONSTELLING MARTHY VAN DER WERFF

De werkgroep Beeldende Kunst van de Culturele Raad Borsele organiseert een tentoonstelling met werk van de in Heinkenszand wonende kunstenares Marthy van de Werff. De tentoonstelling wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis te Heinkenszand en heeft als titel meegekregen "Vorm en Beweging".

Marthy v.d. Werff heeft een opleiding gevolgd aan de Rietveld Academie in Amsterdam en heeft daarna gewerkt als illustrator in de reclamewereld en ook als boekillustrator. Eenmaal woonachtig in Zeeland ging het Zeeuwse landschap haar intrigeren, wat zich goed leende voor de gouache- techniek die zij voor zichzelf ontwikkelde. Tijdens wandelingen door het landschap maakt zij schetsen die ze later thuis uitwerkt.
Gouaches worden gemaakt met een dekkende waterverf en de gouaches van v.d. Werff worden gemaakt met behulp van chablonen en fijne sponsen. Op deze manier probeert zij toch gebruik te maken van het wit van het papier, waardoor haar werk er transparant komt uit te zien. Inmiddels is zij ook bezig met aquarel en een enkele keer gebruikt zij de twee genoemde technieken in combinatie.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis te Heinkenszand.


INTERESSE VOOR BEELDENDE KUNST?

Door het vertrek van enige leden, bestaat de mogelijkheid om u aan te melden als nieuw lid van de werkgroep Beeldende Kunst Borsele. Deze werkgroep organiseert jaarlijks meerdere activiteiten, zoals de Open Atelierroute Borsele, de tentoonstellingen in de hal van het gemeentehuis enz., enz..
Van de leden van de werkgroep wordt verwacht dat ze enerzijds meedenken over de te organiseren activiteiten en anderzijds dat ze actief mee helpen bij de uitvoering hiervan. Als tegenprestatie kunnen de activiteiten gratis worden bezocht.

Als u belangstelling heeft en/of nadere informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met de secretaris Rinus Knuit, te bereiken op telefoonnummer (0113) 238321.