Politiebericht Friesland: Friesland 30-01-2001 Politieberichten van 29/1 (13.00 uur) t/m 30/1 (07.00 uur)

Drachten: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Spitael. Een ruitje aan de bestuurderszijde werd ingeslagen. Uit de auto werden een GSM, een autoradio en een afstandsbediening weggenomen. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: snelheid
Maandag omstreeks 17.00 uur reed een bestuurder van een personenauto met snelheid van 180 à 190 kilometer per uur over de Rijksweg A 32 onder Wolvega. Ter plaatse mag met een snelheid van 120 kilometer per uur worden gereden. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Gorredijk werd pas op de Schoterlandseweg onder Oudehorne aan de kant gezet. De man kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak auto
Zondag tussen 14.30 en 16.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van het zwembad `De blauwe Golf` aan de Jelsumerstraat. Het rechter voorportierraam werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 42-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: brand meubelbedrijf
Maandag omstreeks 17.30 uur brak brand uit bij een meubelbedrijf aan de Metaalstraat. De brand was uitgebroken in een aantal kratten met hout en rotan, die buiten het bedrijf onder de overkapping waren opgeslagen. De vlammen had het dak van het bedrijf reeds bereikt. De brandweer heeft het vuur geblust, waardoor de schade beperkt bleef. Hoe de brand in deze kratten kon ontstaan, is niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Joure: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 16.20 uur reed een bestuurder van een personenauto, een 57-jarige inwoner van Joure, over de Haskerveldweg. Op de kruising van deze weg met de Firmaweg wilde hij afslaan en verleende hij geen vrij doorgang aan de bestuurder van een bromfiets. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Sint Nicolaasga, kwam ten val en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Heerenveen: inbraak kapsalon
Van zondag op maandag werd ingebroken in een kapsalon aan het Akkersplein. Door het slot in de toegangsdeur te vernielen kwam men het pand binnen. Uit de winkel werden toiletartikelen, cosmetica en een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 55-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.10 uur werd op de Archipelweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Noard-Burgum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 255 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Drachten: veroordeelde vrouw aangehouden
Maandag omstreeks 15.00 uur werd getracht de vrouw, die `s-morgens door het Gerechtshof Leeuwarden werd veroordeeld voor doodslag op de
1-jarige baby uit Appelscha, in haar woning aan te houden. De vrouw, een 30-jarige inwoonster van Waskemeer, bleek niet thuis te zijn. Aan het begin van de avond meldde de vrouw zich met haar baby bij het politiebureau in Drachten. De vrouw werd ingesloten en de baby werd toevertrouwd aan de zorgen van haar man.

Leeuwarden: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.10 uur werd op het Groot Schavernek een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. De bestuurder wilde de sleutels van zijn auto niet afgeven en gooide deze in het water. De bestuurder werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 720 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring. De auto van de man werd in beslag genomen.

Dokkum: mishandeling
Zondag tussen 00.30 en 01.00 uur werd een 17-jarige inwoner van Dokkum, op de Oranjewal door een groep van vier tot vijf jongens geschopt en geslagen. De aangever wist niet meer wat er precies gebeurd was, daar hij vermoedelijk even het bewustzijn had verloren. Door de klappen kwam hij de gracht terecht. De aangever liep verschillende kneuzingen op in zijn gezicht. De aanleiding tot deze mishandeling is waarschijnlijk dat één van de jongeren de aangever ervan verdenkt dat deze zijn bromfiets heeft vernield, wat volgens aangever niet het geval is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272