Gemeente Breda

29-01-2001

Bredase werklozen aan de slag bij derde wereld werkplaats De gemeente Breda stelt dit jaar ruim 1 ton beschikbaar om 30 Bredanaars met een bijstandsuitkering werkervaring op te laten doen bij de Derde Wereld Werkplaats. Deze trajecten passen goed binnen het Bredase werkgelegenheidsbeleid. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten.

Goede tussenstap naar vast werk
Het gaat om een 30-tal (parttime) werklozen die moeilijk aan een baan te helpen zijn. De Derde Wereld Werkplaats kan voor een aantal werklozen een goede tussenstap zijn naar een reguliere baan omdat het een klein bedrijf is met een goede, persoonlijke begeleiding. De werkervaring die zij daar opdoen, maakt het voor hen makkelijker om vast werk te vinden. Voor andere werklozen die nauwelijks zicht op werk hebben, is het een goede dagbesteding in het kader van sociale activering. Met de begeleiding van deze mensen is jaarlijks een bedrag gemoeid van 115.000,-. Dit wordt betaald uit het fonds Scholing en Activering Wiw (Wet inschakeling werkzoekenden). Via de Wiw kunnen werklozen her- om- en bijscholing krijgen, maar ook een speciaal op maat gemaakt traject volgen dat hun kansen op een baan vergroot.

De Derde Wereld Werkplaats in Teteringen produceert kookkasten die werken op zonnewarmte en knapt gebruikte naaimachines, gereedschap en fietsen op. Vervolgens worden deze producten naar diverse derde wereldlanden toegestuurd.

Breda, 29 januari 2001