KPN NV

KPN Mobile, NTT DoCoMo en Sony ontwikkelen nieuwe service voor mobiele bellers

NTT DoCoMo, Inc., Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI), KPN Mobile N.V., Telecom Italia Mobile (TIM), AT&T Wireless (AWE), Hutchison 3G UK Holdings, Hutchison Telephone Company Limited (HTCL) en KG Telecom zullen gezamenlijk de mogelijkheden onderzoeken voor een nieuwe dienst waarin de mobiele-internettechnologie van NTT DoCoMo en de Playstation-technologie van SCEI worden gecombineerd. De acht partijen hebben hiertoe vandaag elk een Memorandum of Understanding getekend.

In de overeenkomst is vastgelegd dat NTT DoCoMo en SCEI hun kennis op het gebied van deze dienst zullen delen met de overige zes bedrijven zodat deze de nieuwe diensten kunnen gaan aanbieden aan mobiele-telefoongebruikers op de Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische markten. KPN Mobile, NTT DoCoMo en SCEI zullen gezamenlijk onderzoek verrichten op de volgende gebieden:


1. Toegang tot het mobiele internet via de Playstation-console.
2. Mogelijkheid om Playstation-games op het mobiele apparaat te spelen. Over de content van de specifieke diensten die zullen worden aangeboden wordt nog overleg gevoerd.


Noot voor de redactie (