Politiebericht Friesland: Friesland 29-01-2001 Politieberichten van 29/1 (13.00 uur) tot 29/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal uit auto
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Nieuwestad. Nadat een raam was ingeslagen, werd een mobiele telefoon en een dopsleutelset weggenomen. De 30-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Balk: ruit bibliotheek vernield
Onbekenden hebben tussen zaterdag 22.30 uur en zondag 12.00 uur twee ramen van de bibliotheek aan de Bogermanstraat vernield. De ruiten met een afmeting van 0,8 x 1,6 meter werden met een stuk stoeptegel vernield. Een 42-jarige inwoner van Balk deed aangifte.

Beetsterzwaag: vernielingen
Afgelopen zondag zijn in de Hoofdstraat een aantal vernielingen gepleegd. Van een bankgebouw werd een lichtbak en een lichtbol beschadigd en in een telefooncel werd de hoorn van de telefoon ontvreemd. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Makkum: woninginbraak
In een woning aan De Geep is zondag tussen 11.00 en 15.00 uur ingebroken. Nadat een raam was geforceerd, werd uit de woning een geluidsinstallatie weggenomen. De 25-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal bestelauto
Een bestelauto, die geparkeerd stond aan de Wijnhornerstraat, is tussen zaterdag 10.15 uur en zondag 18.15 uur gestolen. Het betrof een witte Citroën type C15D, kenteken VT-93-BZ, met op de zijkanten een lichtblauwe streep. De 53-jarige eigenaar uit Tytsjerk deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak school
In een schoolgebouw aan de Antillenstraat is tussen zaterdag 13.00 uur en zondag 19.45 uur ingebroken. De inbraak werd ontdekt door beveiligingsmedewerkers, die constateerden dat een ruit van een klaslokaal was vernield. Vermist worden een TV-toestel en een computer. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoner van Reduzum.

Boelenslaan: brand leegstaande woning
In een leegstaande woning aan De Fjouwer Roeden heeft maandag omstreeks 02.00 uur een uitslaande brand gewoed. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: inbraak warenhuis
Onbekenden hebben maandag omstreeks 01.00 uur ingebroken in een warenhuis aan de Nieuwestad. Nadat de politie na een inbraakalarm ter plaatse kwam, trof men een aantal chocoladeletters in verpakking op straat aan. Deze bleken afkomstig te zijn uit het warenhuis, waarvan een toegangsdeur geforceerd was, Achter deze deur stond een aantal kratten met chocoladeletters. Men heeft nog een aantal chocoladeletters gevonden op de Weerd en de Gloppe, maar geen verdachten meer aangetroffen.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272