Progress Software reorganiseert om zich te kunnen toespitsen op e-business

Reorganisatie stelt Progress Software in staat het volle pond te halen uit de e-business markt

Capelle aan den IJssel, 29 januari 2001 - Progress Software Corporation (PSC) (NASDAQ: PRGS), een toonaangevende leverancier van technologie voor de bouw van e-business oplossingen, kondigt een vernieuwde organisatiestructuur aan. Deze biedt de onderneming de mogelijkheid om haar dienstverlening aan Europese bedrijven uit te breiden met het oog op hun behoefte aan geïntegreerde e-business oplossingen. Progress Software wil in Europa met name gaan opereren als een ?solution broker? voor de webtoepassingen van haar partnerbestand.

PSC heeft in dit kader twee nieuwe divisies opgericht: Sonic Software Corporation en NuSphere Corporation. Deze nieuwe technologiebedrijven zijn respectievelijk gespecialiseerd in e-business messaging technologie (het onmisbare ingrediënt voor de veilige interactie van toepassingen via internet) en in open source software voor webgebaseerde toepassingen. Sonic Software en NuSphere spitsen zich exclusief toe op het invullen van de behoefte aan vernieuwende en kosteneffectieve e-business oplossingen in hun respectievelijke markten.

Een derde operationele divisie is actief onder de naam Progress Company. Progress Company omvat de Progress 4GL en WebSpeed tools voor de ontwikkeling van e-business toepassingen, het Progress RDBMS en verwante producten die samen het fundament vormen van een Progress-gemeenschap van meer dan 2.000 ISV?s, 5.000 applicaties en 30.000 eindgebruikersorganisaties.

Sonic Software en NuSphere laten hun werknemers en partners rechtstreeks profiteren van hun successen. Daartoe ontwerpen zij elk hun eigen belonings- en aandelenplannen. De aandeelhouders en werknemers van PSC participeren eveneens in het succes van deze divisies.

PSC heeft ten slotte ook PSC Labs opgericht. Dit laboratorium spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe activiteiten, onderzoek en strategische investeringen voor het moederbedrijf.

"De hele opzet van deze operatie is om NuSphere en Sonic Software de mogelijkheid te bieden om hun leiderspositie in hun markten te behouden.

De PSC Labs organisatie focust op onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe business, wat voor PSC en haar operationele bedrijven een onmisbare hulp zal betekenen bij het grijpen van nieuwe kansen", aldus Joseph. W. Alsop, president van PSC.

Impact voor Europa
In Europa biedt de nieuwe structuur Progress de mogelijkheid om zich toe te spitsen op haar rol als bemiddelaar/broker van e-business oplossingen voor Europese eindgebruikersorganisaties. Progress wil Europese bedrijven helpen om de time-to-market te versnellen en de kostprijs van e-business initiatieven te beperken.

Hiervoor kan het bedrijf enerzijds terugvallen op de brede waaier van de beschikbare e-business toepassingen van het bestaande partnernetwerk. Anderzijds begeleidt en motiveert Progress ISV?s, zowel op technisch vlak als op het gebied van bedrijfsbeheer, om hun bestaande applicaties geschikt te maken voor het internet.

Over Progress Software Corporation
PSC of Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) werd opgericht in 1981 en is het moederbedrijf dat de volgende divisies in volle eigendom beheert: SonicSoftware, NuSphere Corporation, PSC Labs en de PSC business unit The Progress Company. Joseph Alsop (oprichter) blijft de President van PSC. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de beste technologie voor alle aspecten van e-business ontwikkeling, implementatie, integratie en beheer.

Meer informatie:
Progress Software Brodeur Worldwide Janine Roelofs Nicolet Schrama Tel.: 010 235 11 11 Tel.: 020 346 20 00 E-mail: jre@capelle.progress.com
E-mail:nschrama@nl.brodeur.com