PERSBERICHT

Eerste backup-service voor midden- en kleinbedrijf

Remote Data Service bewaart bedrijfsgegevens virusvrij op veilige plaats

Ook grote organisaties gebaat bij strikte maar eenvoudige backupprocedures voor laptopgebruikers

's-Hertogenbosch, 29 januari 2001 - GDS4 introduceert Remote Data Service, een pakket van diensten waarmee kleine ondernemingen en zelfstandige beroepsbeoefenaars hun bedrijfsgegevens virusvrij op een veilige plaats kunnen laten opslaan. Daarmee komt deze zo belangrijke technische faciliteit op een eenvoudige en economisch aantrekkelijke vorm onder handbereik van een brede groep zakelijke computergebruikers.

De service bewijst ook zijn nut voor laptopgebruikers in grote en kleine organisaties. Door hun mobiliteit ontrekken laptops zich immers al snel aan de reguliere antivirus- en backupprocedures. Door zijn eenvoud maakt Remote Data Service het ook voor deze gebruikers aantrekkelijk om de gegevens regelmatig veilig te stellen.

Remote Data Service van GDS4 biedt abonnees een betrouwbare backup- en antivirusstrategie die zonder extra inspanningen of speciale apparatuur kan worden gevolgd. Een abonnement op deze dienstverlening kost fl. 99,- (excl. btw) per maand.

Het aanhouden van actuele backups en het regelmatig vernieuwen van de antivirussoftware zijn bedrijfskritische activiteiten. Want geen of oude antivirussoftware vergroot de kans op calamiteiten aanzienlijk terwijl onderzoek uitwijst dat 90 procent van alle bedrijven die met dataverlies worden geconfronteerd en géén deugdelijke backup hebben, binnen twee jaar failliet gaat. Het maken van backups en installeren van actuele virusdefinities is echter lastig en wordt -zeker in kleine organisaties- vaak uitgesteld of zelfs afgesteld. Ook komt het veelvuldig voor dat er wél regelmatig backups worden gemaakt die ? als het te laat is - onbruikbaar blijken te zijn.

Met Remote Data Service worden de gegevens op de PC of netwerkserver van de abonnee op door de gebruiker ingestelde tijden automatisch verzonden naar het streng beveiligde datacenter van GDS4. Vóór de verzending worden de gegevens met encryptietechnologie onleesbaar gemaakt en gecomprimeerd. De verzending -die kan geschieden via een gewone telefoonlijn, ISDN, GSM of Internet- verloopt daardoor snel terwijl misbruik van de gegevens onmogelijk is. In dezelfde sessie wordt het systeem van de abonnee steeds opnieuw automatisch voorzien van de meest actuele versie van het antivirussysteem van GDS4.

De gegevens worden in het datacenter vastgelegd op uiterst betrouwbare opslagsystemen en zijn voor de betrokken abonnee op ieder moment toegankelijk. Het teruglezen geschiedt volgens een snelle, eenvoudige procedure. Na ontvangst van de reservegegevens op de eigen of een willekeurige andere PC, wordt de encryptie ongedaan gemaakt op basis van een wachtwoord dat uitsluitend aan de abonnee bekend is.

GDS4
GDS4 staat voor Global Data Storage, Solutions, Security, Services. Het bedrijf is gespecialiseerd in het beveiligen van digitale data in ICT-omgevingen en biedt pasklare oplossingen voor het bestrijden van computervirussen, de encryptie van gegevens en voor betrouwbare backup-strategieën. Om de kosten van de veiligheidsvoorzieningen voor klanten te beperken, verleent GDS4 ook diensten op het gebied van beveiligde, externe gegevensopslag.
Meer informatie over de producten, diensten en partners van GDS4 is te vinden op http://www.gds4.com.

Voor meer informatie:
GDS4
Contactpersonen:
Piet Cornelissen, manager channel business
of Clemens Bloemen, manager direct business
telefoon: 073-6576774, e-mail: info@gds4.com