Winstar Communications kiest voor Narus

Wereldwijd ASP-netwerk gebruikt Narus-technologie voor facturatie op basis van werkelijk Internet-gebruik

Palo Alto (VS), Diegem (België), 29/01/2001

Narus Inc., Leverancier van infrastructuursystemen en -software voor inzage en analyse van Internetverkeer, maakt bekend dat Winstar Communications, de wereldmarktleider in breedband services, Narus-technologie zal gebruiken in haar wereldwijde netwerkinfrastructuur. Dit is kenmerkend voor de tendens waarbij Application Service Providers (ASP's) technologie aanwenden om de gebruiker te factureren voor het daadwerkelijke Internetgebruik.

Winstar bouwt momenteel hard aan 's werelds grootste end-to-end breedbandnetwerk en is tevens een toonaangevende ASP. Onlangs is Winstar een samenwerking aangegaan met Microsoft en Oracle voor de ontwikkeling en de commercialisatie van breedbandtoepassingen. Winstar zal nu de Narus Internet Business Infrastructuursystemen en -software toepassen in haar bedrijfsvoering. Eén van de belangrijkste toepassingen is het Narus Billing Mediation System (BMS) dat gedetailleerde gebruikersinformatie oplevert en omzet in facturatiegegevens. Gebruikers van dit systeem kunnen op die manier het gebruik van hun Internet-diensten correct aanrekenen en fraude sneller detecteren.
BMS helpt Winstar en haar cliënten met de ontwikkeling van zakelijke modellen voor Internet-diensten met een duidelijke toegevoegde waarde zoals : het hosten van web-commerce toepassingen, messaging en de distributie van digitale content (o.a. audiovisuele gegevens).
NARUS technologie stelt Winstars klanten ook in staat grip te krijgen op geaggregeerde data van het verbruik van hun diensten.

IBI oplossingen
NARUS is een speler in de markt van Internet Business Infrastructure (IBI). Een nieuwe en groeiende markt die wordt geschat op 7,6 miljard USD in 2004 (bron: The Yankee Group, 2000). IBI-oplossingen verstrekken gedetailleerde, real time informatie over de manier waarop klanten gebruik maken van internettoepassingen. Bovendien reiken ze Internet- en telecommunicatiebedrijven de middelen aan om die gebruikersinformatie te analyseren en te gebruiken voor hun eigen bedrijfsdoelstellingen | END |

Over Winstar
Winstar is een breedband service organisatie. Winstar is momenteel hard bezig met de bouw van 's werelds wijd beschikbare, end-to-end breedband netwerken. Winstar maakt dit netwerk bruikbaar voor bedrijven door de levering van een set van hoge kwaliteit breedband services. Deze service bevatten high speed internet en data, web hosting en design, telefonie, Web-based applicaties, e-commerce, professionele services en Office.com; de online business service van Winstar.
Over Narus
Narus is wereldleider op het vlak van systemen en software voor zakelijke infrastructuren die het Internet winstgevend maken door het Internetverkeer meetbaar en factureerbaar maken. Narus was de eerste die de IBI- (Internet Business Infrastructure)-markt duidelijk omlijnde. De onderneming is nu met het grootste aantal implementaties wereldwijd de belangrijkste
vertegenwoordiger van die markt waarvan de inkomsten tegen 2004 op 8 miljard USD worden geraamd. Onder de klanten van Narus bevinden zich ondernemingen als AT&T Broadband (NYSE: T), iBasis (Nasdaq: IBAS), Road Runner, GlobalCenter, een dochtermaatschappij van Global Crossing Ltd. (Nasdaq: GBLX), Cable & Wireless, Yipes en nog veel andere leveranciers van breedbandtoegang, hosting, mobile IP en andere internetdiensten.
NARUS bereikte zijn leiderspositie dankzij de ontwikkeling van een IBI-platform waarop een aantal bedrijfskritische toepassingen draaien gaande van beslissingsondersteunende tools tot facturatietoepassingen. Het platform verwerkt de grote hoeveelheid informatie die de Narus Analyzers aanleveren. Narus Analyzers zijn krachtige
netwerkapparaten die de klantspecifieke informatie van een Internet-toepassing of -dienst rechtstreeks en ogenblikkelijk ophalen in het operatorennetwerk. Het IBI-platform van Narus is de enige volledige end-to-end oplossing die operatoren en Service Providers vandaag tot hun beschikking hebben. De Narus-technologie voor de semantische analyse van internetverkeer (Semantic Traffic Analysis Technology) ondersteunt het platform. Die technologie wordt binnenkort gepatenteerd en is momenteel de enige die volledig inzicht geeft in alle
internettoepassingen.
Narus is stichtend lid van het IPDR-initiatief (Internet Protocol Detail Record), en is een van de belangrijkste promotors van open standaarden voor de IBI-markt. Telecommunictions Magazine nomineerde Narus recent tot "Hot Start-Up for 2000". Narus is een privé-onderneming en heeft zijn hoofdkwartier in Palo Alto, California. Voor meer informatie, surf naar www.narus.com.

Journalisten
Voor meer informatie over het bovengenoemde:
Rogier Lanting, NewsEngine PR Nederland, tel: +31 20 567 21 70, fax: +31 20 567 21 77,
mail: rogier.lanting@newsenginepr.com.
of
Ben Geysen, NewsEngine PR België, tel: +32 3 260 96 41, fax: +32 3 237 23 25
mail: ben.geysen@newsenginepr.com.
NARUS Inc. België: Philippe Gosseye, tel. +32 2 719 03 12, fax: +32 2 719 00 10,
mail: pgosseye@narus.com
Ref.:NARUS0001-EE37E