Baltimore Technologies en Hongkong Post: eerste dienst voor mobiele digitale handtekeningen in Azië

Amsterdam, 29 januari - Hongkong Post en Baltimore Technologies hebben besloten gezamenlijk de eerste dienst voor mobiele digitale handtekeningen in Azië te gaan opzetten. Met deze certification authority (CA) service kunnen de klanten van Hongkong Post op een veilige manier online transacties met mobiele apparatuur uitvoeren, zoals het betalen van rekeningen.

Hongkong Post wil op grote schaal mobiele digitale certificaten gaan uitgeven voor allerlei soorten van mobiele handel. Het maakt daarbij niet uit welk soort apparatuur de inwoners van Hong Kong gebruiken.

Onze vaderlandse PTT Post maakt eveneens gebruik van digitale certificaten van Baltimore Technologies.

Hongkong Post wil met hun e-Cert ook inspelen op de behoeften van banken en mobiele operators. De door Baltimore Technologies te implementeren Public Key Infrastructuur (PKI) vormt de basis voor deze betrouwbare mobiele handel.

Baltimore Technologies Telepathy producten voor de Mobile Root CA zijn de eerste in Azië die voldoen aan de nieuwe standaard volgens Wireless Transport Layer Security (WTLS), die werd ontwikkeld door het WAP Forum om over een veilige communicatiemiddel voor draadloze apparatuur te beschikken.

Baltimore Technologies

Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en diensten waarmee bedrijven betrouwbare, veilige systemen kunnen ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobiele handel. Het productenpakket omvat volledige PKI (public-key infrastructuren) systemen, oplossingen voor draadloze e-security, beveiliging van content (MIMEsweeper producten), beveiligingstoepassingen en apparatuur voor cryptografie. Baltimore Technologies verkoopt de producten en diensten direct en via het TrustedWorld partner programma, waarbij de in technologie leidende bedrijven van de wereld zijn aangesloten. Op het gebied van PKI technologie is Baltimore Technologies marktleider. Er werken meer dan 1000 mensen. Baltimore Technologies is genoteerd aan NASDAQ (BALT) en de London Stock Exchange (BLM).

Voor meer informatie over Baltimore Technologies: http://www.baltimore.com

Baltimore Technologies - Netherlands Press Office

Kardux Communicatie bv
tel. +31 15 25 10 772
fax +31 15 25 10 518
wim@kardux.com