Provincie Limburg

PROVINCIE LIMBURG BRENGT MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN IN BEELD

Eerste beleidssignalement dit najaar
PROVINCIE LIMBURG BRENGT MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN IN BEELD

'Het armoedevraagstuk in Limburg' wordt het eerste beleidssignalement dat de Provinciale Bestuurscommissie Welzijnsplanning (PBW) in het najaar van 2001 gaat uitbrengen. De beleidssignalementen kunnen worden gezien als aanvullingen op het Trendrapport Limburg dat eens in de vier jaar verschijnt. De PBW gaat in een reeks van beleidssignalementen ontwikkelingen in de Limburgse samenleving in beeld brengen. Verantwoordelijk gedeputeerde Jan Haazen verwacht dat de beleidssignalementen belangrijke input gaan leveren voor te formuleren provinciaal beleid. "De Trendrapporten Limburg zijn bijzonder positief ontvangen als beeld van onze Provincie. De beleidssignalementen hebben een toegevoegde waarde, naast het Trendrapport dat eens in de vier jaar uitkomt".

Er bleek binnen de Provincie behoefte te bestaan om tussentijds over actuele thema's een signalement uit te brengen. Het gaat dan met name over thema's die al op de politieke agenda staan of daar binnen afzienbare tijd op zullen staan (de zogenoemde 'hot items'). Armoede is een onderwerp waaraan ook in het beleidskader Sociale Ontwikkeling aandacht wordt besteed.
Alle beleidssignalementen zullen een zelfde rode draad hebben: de deelname van de Limburgse bevolking aan het maatschappelijk leven. Deze rode draad heeft te maken met de Limburgse bevolking in al haar geledingen en de diverse voorzieningen die ter beschikking staan. Verder worden hierin de effecten betrokken van het wel of niet participeren aan het maatschappelijk leven voor de kwaliteit van leven van de persoon zelf en voor zijn/haar omgeving.