KPN NV

Benoemingen KPN Mobile NV

De Raad van Commissarissen van KPN Mobile NV heeft ingestemd met een uitbreiding van de Raad van Bestuur van KPN Mobile NV, die momenteel bestaat uit bestuursvoorzitter Diederik Karsten(44) en Ed Kraaijenzank (44), verantwoordelijk voor financiën.

De Raad van bestuur zal met de volgende leden worden uitgebreid:

Stan Miller(42), op dit moment belast met de internationale activiteiten en Nederland, wordt verantwoordelijk voor de Benelux.

Uwe Bergheim(44), vorig jaar aangetreden als bestuursvoorzitter van E-Plus, wordt verantwoordelijk voor Duitsland en

Mark de Jong(45), momenteel Directeur Concernstrategie en Regelgeving van Koninklijke KPN NV, gaat de portefeuille Corporate Development beheren.

De nieuwe topstructuur is in lijn met de strategie van KPN Mobile om zijn Europese positie te versterken en de overgang naar de derde generatie mobiele telefonie te versnellen.

KPN Mobile
KPN Mobile N.V. is een toonaangevende mobiele telecomaanbieder in Europa en leverancier van mobiele spraak- en datadiensten. KPN Mobile is actief in Nederland (KPN Mobile), Duitsland (E-Plus), België (KPN Orange), Hongarije (Pannon), Oekraïne (UMC), en Indonesië (Telkomsel). In februari 2000 heeft KPN Mobile een aandeel van 77,5% verworven in het Duitse E-Plus, waardoor KPN Mobile een grote speler is geworden op de Europese markt. Eind december 2000 had het bedrijf ongeveer 13 miljoen klanten.
KPN Mobile N.V. is een 85%-dochter van Koninklijke KPN N.V.. De overige 15% van de aandelen zijn in handen van NTT DoCoMo. KPN Mobile heeft UMTS-licenties in Duitsland en Nederland, en net als NTT DoCoMo heeft KPN Mobile een aandeel in de licentie van Hutchison 3G UK in het Verenigd Koninkrijk.


Noot voor de redactie (