PERSBERICHT
Amsterdam, maandag 29 januari 2001

Royal Botania, altijd klasse
Exclusieve trendy en klassieke tuinmeubelen van Belgische makelij

De nieuwste designs van Royal Botania, uit de collecties Flexy en Zetu, behoren tot de top op het gebied van tuinmeubelen. De eigenaars/ontwerpers van Royal Botania, de Belgen Kris Van Puyvelde en Frank Boschman, wonnen dit jaar in Parijs op de lifestylebeurs Maison & Objet zelfs de Prix des decouvertes voor hun ontwerp Flex Lounger met weerbestendige stof.

Comfortabele stoelen, royale banken, ligstoelen en een uitgebreide keus aan bijpassende tafels staan in de nieuwe catalogus van Royal Botania. Hebben teakhouten meubelen vaak een herkenbare stijl - het klassieke Engelse thema - de twee jonge Belgen weten met teakhout te variëren en voegen geheel eigen, frisse ontwerpen aan de bestaande collecties toe. Daarbij maken zij niet alleen gebruik van teakhout maar spelen zij ook met moderne materialen als roestvrij staal en aluminium. In sommige van hun ontwerpen is zelfs helemaal geen teakhout meer te vinden. Hoewel de meubelen van Royal Botania voor buiten bedoeld zijn - ze kunnen daar rustig het hele jaar door blijven staan - komen zij ook binnen uitstekend tot hun recht.

De luxe collectie van Royal Botania is in Nederland bij een select aantal verkooppunten verkrijgbaar. Informatie via www.royalbotania.com of bel 00 32 (0) 34 11 22 85.

Royal Botania Outdoor Lighting
Naast de tuinmeubels heeft Royal Botania ook een uitgebreide collectie tuinverlichting van superieure kwaliteit. Qua materialen is hier gebruik gemaakt van onder andere eerste keus plantageteakhout, graniet, gegoten massief koper en roestvrij staal. Zonder beschermlaag, zodat de verlichting buiten met de natuurlijke omgeving kan versmelten.

====