Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

Amsterdam

CBF-Keur



Opnieuw spanningen in Ecuador

QUITO, 29 januari 2001 -- Precies een jaar geleden maakte een volksopstand in Ecuador een einde aan het bewind van president Mahuad. Ook nu is het vooral onvrede over de aanhoudende economische crisis en het bezuinigingsbeleid die met name onder het indiaanse deel van de bevolking voor onrust zorgt. Indiaanse organisaties hebben opgeroepen tot opstand. In heel het land vinden demonstraties plaats en zijn wegen geblokkeerd. Vandaag liep een demonstratie van duizenden indianen in de hoofdstad Quito uit op een gewelddadig treffen met de politie.

De onrust heeft vooral in de werkgebieden Quito, Austro en Bolivar gevolgen voor het werk van PLAN International / Foster Parents Plan. Er zijn veel demonstraties en wegvesperringen en leger en politie treden hard op. Het merendeel van de dorpen is al een week lang onbereikbaar en in de omgeving van Cotopaxi (een deel van het werkgebied Quito) hebben de medewerkers van PLAN zelfs tijdelijk hun werkzaamheden moeten opschorten. Country Director Joaquim Segurado noemt de situatie in het gebied 'quite critical'.

PLAN onderhoudt goede contacten met de indiaanse organisaties in het gebied. In Cotopaxi vergadert PLAN de komende week met vertegenwoordigers van deze organisaties om te bespreken hoe de werkzaamheden van PLAN zo snel mogelijk kunnen worden hervat.

last updated: 30/01/01