Afzender: kuppens@xpertbuyer.com

Contactpersoon: Jacko Kuppens

XpertBuyer op Ondernemendutrecht.nl

Datum: 30-01-2001

MAARSSEN 29 januari 2001 - De b2b-portal Ondernemendutrecht.nl biedt vanaf vandaag de dienstverlening van het virtuele marktplein XpertBuyer. Hierdoor beschikken Nederlandse ondernemers en managers over ondersteuning bij branchevreemde, complexe inkoopprocessen via internet. Met de samenwerking willen Ondernemend Utrecht en XpertBuyer zo veel mogelijk ondernemingen ondersteunen bij de inkoop van producten en diensten via internet.

Na de introductie van de inkoopdienstverlening van XpertBuyer op Zibb.nl volgt nu dus ook Ondernemend Nederland. "Wij willen samen met XpertBuyer de inkoop van ondernemers en managers op velerlei manieren faciliteren", aldus Barthy Bredenoord van Ondernemend Nederland. "Wij zien de samenwerking met XpertBuyer als een uitstekende aanvulling op wat we al deden voor het MKB en proberen zo onze leden te voorzien in een behoefte; snel en gemakkelijk inkopen."

Welke ondernemer weet precies waar hij op moet letten bij de aanschaf van een kopieerapparaat, website, bestelauto en een telefooncentrale? En wat moet dat dan kosten? XpertBuyer weet raad bij dit soort problemen en biedt die kennis onder meer aan via de website van Ondernemend Nederland. (www.ondernemendnederland.nl)

Wil een ondernemer bijvoorbeeld een kleurenscanner aanschaffen, dan wordt hij via Ondernemend Nederland kosteloos geholpen bij het opstellen van een professionele offerteaanvraag. Hierbij houdt de dienst automatisch rekening met productspecifieke kenmerken die in een dergelijke aanvraag thuishoren. Bij een kleurenscanner zijn dat onder meer kleurendiepte, resolutie en aansluitmogelijkheden. "Je kunt van een ondernemer of manager niet verwachten dat die kennis aanwezig is", zegt Nicole Malherbe (CEO XpertBuyer). "Vandaar dat wij de helpende hand bieden." Is de aanvraag voltooid, dan kunnen leveranciers via internet op deze aanvraag reageren door een offerte uit te brengen. De potentiële koper kan vervolgens op zijn gemak de offertes met elkaar vergelijken en de aantrekkelijkste aanbieding uitkiezen. Leveranciers betalen aan XpertBuyer een provisie voor iedere uitgebrachte offerte en een eventuele hieruit volgende order.

XpertBuyer NV

Zonnebaan 12a

3606 CA

Maarssen

Telefoon: 030-248 30 90