Bibit breidt team uit

Bunnik, 29 januari 2001 - Het afgelopen jaar zijn de activiteiten van Bibit Internet Payments exponentieel gegroeid. Het bedrijf heeft kantoren geopend in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten en het aantal klanten is toegenomen tot meer dan 900. Om verdere expansie in de nabije toekomst aan te kunnen, is het team van Bibit onlangs uitgebreid met:

Paul Cook, Vice President Financial Institutions
Paul Cook (GB, 1964) is sinds september 2000 verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met financiële instellingen. Voor zijn komst naar Bibit was Paul Cook Vice President for Global Relationship Management bij Visa International. In deze functie assisteerde hij cliënten wereldwijd met het initiëren en ontwikkelen van nieuwe technologieprojecten, waaronder SET, WAP, CHIP en andere technologieën. Paul was meer dan tien jaar in dienst van Visa, waar hij ook diverse senior posities bekleedde binnen de Fraud Management en Europese marketing divisies. Daarnaast heeft hij specifieke ervaring met de Britse 'merchant acquisition' markt, aangezien hij meer dan twee jaar heeft gewerkt voor Nat-West Streamline Services.

Chris Borgers, Chief Financial Officer
Met ingang van januari 2001 is Chris Borgers (NL, 1966) toegetreden tot het managementteam van Bibit in de functie van Chief Financial Officer. Voor zijn komst naar Bibit was hij partner bij Arthur Andersen, met als specialiteit corporate finance voor startende e-commerce en IT-bedrijven. In deze functie heeft hij enkele fusies, acquisities, financieringsronden en IPO-projecten van zijn klanten begeleid. Chris Borgers is 12 jaar geleden als accountant bij Arthur Andersen begonnen en is lid van het NIVRA (Nederlands Instituut Van Register Accountants).

Hans Gerritsen, Vice President Business Development In november 2000 is Hans Gerritsen (NL, 1949) toegetreden tot het team van Bibit in de functie van Vice President Business Development. Na diverse functies te hebben bekleed bij Raet en de Heidemaatschappij, trad hij in 1980 in dienst van Computercentrum C. Van de Velden (CCV), waar hij was betrokken bij de ontwikkeling van een reeks softwareapplicaties voor Nederlandse, Belgische en Britse oliemaatschappijen en autobedrijven. In 1985 werd hij verantwoordelijk voor productontwikkeling van transactieterminals en loyalty-systemen. Ook speelde hij een actieve rol in het bouwen van de eerste credit-, debit- en chip-card applicaties in Nederland. De afgelopen jaren maakte Hans deel uit van de marketingdivisie van CCV en was hij verantwoordelijk voor business development binnen de sectoren on-line autorisatie en Internet-diensten.

Jacco van der Weerd, Chief Technical Officer
Met ingang van januari 2001 is Jacco van der Weerd (NL, 1968) verantwoordelijk voor de technische infrastructuur van Bibit. De afgelopen acht jaar heeft hij in diverse technische en management functies bij Rabobank Nederland en Bank Labouchere uitgebreid kennis opgedaan van complexe infrastructuren in het bank- en effectenwezen. Tot zijn verantwoordelijkheden behoorden het ontwerp en de implementatie van front-, mid- en back-office systemen voor de effectenhandel, inclusief ontsluiting via call centers, voice response, fax-on-demand, Internet en andere media.

André Martin Bassa, Controller
André Martin Bassa (NL, 1968) is vanaf januari 2001 bij Bibit in dienst als controller. Daarvoor was hij 10 jaar werkzaam bij KPMG, waar hij onder meer aan het hoofd stond van audit teams voor een reeks klantorganisaties. Naast zijn auditing-verantwoordelijkheden maakte hij enkele jaren deel uit van het marketing team van KPMG.

Over Bibit Internet Payments
Bibit Internet Payments (Bibit) is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1997. Bibit is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen over het Internet. De Payment Service ondersteunt bijna vijftig verschillende betalingswijzen via Internet voor verschillende landen, waaronder conventionele creditcardbetalingen en het nieuwe SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit is actief in de Benelux, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland maken onder meer HotOrange, De Telegraaf, Free Record Shop, Gall&Gall, Fleurop en AKO gebruik van haar diensten.