Siemens

Persbericht

AD ET 200003.325

Den Haag, maandag 29 januari 2001

Siemens vernieuwt Delta Ambiente met lichtschakelaars en wandcontactdozen in nieuwe kleurstellingen

emens heeft het leveringsprogramma Delta Ambiente uitgebreid met apparatuur in een nieuw design. Deze representatief hoogwaardige lijn lichtschakelaars en wandcontactdozen is evenals de bestaande series ontworpen voor gebruik in woningen, kantoren en de utiliteit. Het nieuwe leveringsspectrum omvat alle gebruikelijke schakelaars en drukknoppen alsmede bedieningsapparatuur voor het Siemens Instabus EIB-systeem (Europese Installatie Bus). Ook de nieuwe productlijn Delta Ambiente heeft een fraaie vormgeving en smaakvolle kleurstellingen, dit keer gebaseerd op de kleuren zilver-gemateerd, koningsblauw en het grijsblauw van het universum. De apparatuur wordt geleverd met een licht gebold oppervlak en met een enigszins hol bedieningsvlak.

De productlijn Delta Ambiente is met name succesvol gebleken voor toepassing in kantoren en de utiliteit. De apparatuur wordt veel gebruikt in gebouwen, waar men het gevoel voor goede smaak heeft en waar men in gepaste luxe een dagelijkse stroom van klanten, zakenrelaties en publiek ontvangt. Delta Ambiente is geheel afgestemd op de multifunctionele werkomgeving van het moderne gebouwenlandschap, zoals dat ook in Nederland inmiddels op duizenden plaatsen een bijdrage levert aan een prettig werkklimaat. Ook het nieuwe productenspectrum van Delta Ambiente is ontworpen door de bekende Italiaanse vormgever Giorgetto Giugiaro. De studio's van zijn instituut hebben bewezen toonaangevend te zijn door de baanbrekende vooruitgang op het gebied van industriële vormgeving. Verder is een duidelijke invloed van ergonomische deskundigen in de vormgeving van de apparatuur te herkennen. De dagelijkse omgang met de producten is afgestemd op personen uit alle leeftijdsgroepen. Om de bediening verder te vereenvoudigen is het wipelement verwerkt in het bedieningsgedeelte. Dit maakt een bijzonder ergonomische bediening mogelijk. Siemens past deze bedieningsfilosofie nu integraal toe voor schakelaars, drukknoppen en instabus EIB-bedieningsapparatuur.

Bij de nieuwe lijn Delta Ambiente zijn de bedieningsoppervlakken, die al in metaal en in kunststof leverbaar zijn, nu ook verkrijgbaar in hout en koreander. Siemens levert Delta Ambiente in Nederland via een landelijk netwerk van dealers.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
divisie Industrie, Theo Kok,
tel. (070) 333 2457, e-mail: theo.kok@siemens.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie:
afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
tel. (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

© Siemens Nederland N.V. 2001