Siemens

Persbericht

AD ET 200010.802

Den Haag, maandag 29 januari 2001

Siemens innoveert N-installatiemateriaal

Siemens heeft het programma N-installatiemateriaal uitgebreid 33 nieuwe producten, zoals hoofdschakelaars voor de 70 mm-serie, analoge en digitale meetapparatuur, kWh meters met PTB-keur en omschakelaars voor volt- en ampèremeters. Het design en de uitvoering van de nieuwe apparatuur komt overeen met de Industry Guard automaten. Verder presenteert Siemens acht nieuwe uitvoeringen bij schakelklokken en schemeringsschakelaars. Het gehele Siemens-programma N-installatiemateriaal is speciaal ontwikkeld voor gebruik onder zware omstandigheden in de industrie en omvat nu meer dan 500 typen.

De serie 70 mm hoofdschakelaars is aangevuld met een innovatief spectrum. De nieuwe serie omvat producten voor 32, 40 en 63 A in een-, twee- drie- en vierpolige uitvoering. De schakelaars zijn uitgevoerd met de nieuwe railbevestiging van Industry Guard. Door het verplaatsen van de aansluitrails achter de klemmen is de ruimte voor het aansluiten belangrijk vergroot.

De analoge voltmeters tot 500 V en de ampèremeters voor directe aansluiting op 25, 40 of 60 A zijn geschikt voor continue bewaking van laagspanningsinstallaties. Bij de digitale meetapparatuur geven LED's een duidelijke indicatie van de schakelstand. Het vernieuwde leveringsprogramma is aangevuld met voltmeters tot 600 V en ampèremeters voor directe aansluiting tot 20 A en voor koppeling via stroomtrafo's met een secondaire aansluiting van 5 A.

De digitale ampèremeters voor aansluiting op stroomtrafo's zijn in te stellen voor 14 meetgebieden met stroombereiken van 25 tot 1000 A.

Nieuw zijn ook de volt- en ampèremeteromschakelaars. De meting voor de belasting door middel van een driefase set stroomtrafo's is dankzij de doorsteekconstructie voordelig in prijs. De fasen L1, L2 en L3 zijn op het meetapparaat te verwisselen.

Ook bij de kWh-meters met PTB-keur zijn er diverse nieuwe typen, zoals de 3/4-draads aansluiting voor uitvoering met enkeltarief en met dubbeltarief voorzien van een slechts 4 mm hoog roltelwerk en van een S0-interface volgens IEC 61 393. Alle apparaten hebben een breedte van 6 TE als standaardmaat.

De elektriciteitstellers voor verbruiksanalyse zijn uitgevoerd met een duidelijk uitleesgedeelte. Dit onderdeel is ook leverbaar met LCD-uitvoering of men kan de gegevens uitlezen met een infrarood lichtsignaal. De apparatuur wordt voor directe aansluiting, via een stroomtrafo, met een of met twee S0-interfaces dan wel in uitvoering voor enkel of voor dubbel tarief. Met de extra Instabus EIB-interface is uitlezing op afstand mogelijk, zodat de gegevens in een computer verder kunnen worden verwerkt.

Verder zijn nieuw in het programma de schakelklokken met synchroonaandrijving en met een kwartselement. Deze klokken zijn leverbaar met een dag-, week- of uurschijf in drie indelingen. Men kan de tijdsduur die men wil meten heel gemakkelijk instellen.

Nieuw zijn ook de schemeringsschakelaars in enkel- of in dubbelkanaalsuitvoering voor 2 - 100, 2 - 500 en 500 - 10.000 lux en met een sensor in de schemeringsschakelaar met dubbel telwerk.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
divisie Industrie, Hans van Spronsen,
tel. (070) 333 3273, e-mail: hans.spronsen@siemens.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie:
afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos
tel. (070) 333 2325, e-mail

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

© Siemens Nederland N.V. 2001