Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Nominaties voor Sportprijzen 2000

De gemeente Den Haag heeft de namen van de genomineerden vrijgegeven die in aanmerking komen voor de Sportprijzen van het jaar 2000. Tijdens de jaarlijkse Sportontvangst, op 29 januari a.s. in het Atrium van het stadhuis aan het Spui, worden de winnaars bekend gemaakt. Op deze bijeenkomst worden ook alle Haagse nationale en internationale kampioenen in het zonnetje gezet. Het feest wordt omlijst met een optreden van o.a. Jody Bernal.

Voor de Sportprijs Den Haag komen in aanmerking de Haagse hockeyers die met het nationale herenteam de gouden medaille veroverden op de Olympische Spelen in Sydney (Jaap Derk Buma, Bram Lomans, Wouter van Pelt en Guus Vogels), de Nederlandse zaal- en veldkorfbalkampioen Die Haghe en de dameséquipe van schermvereniging Des Villiers dat nationaal degenkampioen werd.

Stefan Stapper (Nederlands kampioen dammen tot en met tien jaar), Henk Waldschmidt (Nederlands kampioen karting nationaal tot twaalf jaar) en Jeroen van Leeuwen (Europees kampioen darts tot en met achttien jaar) komen in aanmerking voor de Jeugdsportprijs.

De Gulden Ooievaar voor het bedrijf dat zich voor de sport en maatschappelijk verdienstelijk heeft gemaakt wordt betwist door NTNT (sponsor van ADO-honkbal) en Siemens Nederland (titelsponsor van het satellite tennistoernooi in Scheveningen). Voor de Sportstimuleringsprijs komen in aanmerking hockeyvereniging HDM (vanwege de organisatie van een Gehandicaptendag), Skateland (vele skate-activiteiten) en de basketbalvereniging Team Ten Dreamers. Dick Jol (internationaal voetbalscheidsrechter) en Martin Bruin (internationaal wielerreferee) zijn genomineerd voor de Scheidsrechtersprijs.

Nieuw is de publieksprijs voor de beste Haagse profsporter. Hiervoor kunnen inwoners van Den Haag kiezen uit voetballer Cedric van der Gun van Ajax, tennisser Richard Krajicek en wielrenner Michael Boogerd. Het publiek kan de keuze telefonisch kenbaar maken op vrijdag 26 januari a.s. tussen 09.00 uur en 12.00 uur via de nummers 070-353 7121 of 070-353 7124.

last update: 22 januari 2001 ;pag.: 5611; auteur: 77 22 januari 2001 - pag. 5611 - 77