Politiebericht Flevoland: District Zuid 29-01-2001 Dagelijkse Persberichten - Politie lost 30 zaken op Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Politie lost 30 zaken op
ALMERE Politie Flevoland heeft een groot aantal diefstallen en inbraken opgelost. De twee Almeerders (25 en 28 jaar) die 4 januari jl. in Den Bosch werden aangehouden in een gestolen auto, hebben bekend betrokken te zijn geweest bij in totaal 30 delicten: 7 woninginbraken, 4 pogingen tot woninginbraak, 7 diefstallen, 2 auto-inbraken, 9 bedrijfsinbraken en 1 straatroof. Deze delicten zijn gepleegd vanaf afgelopen zomer. Hun werkgebied concentreerde zich voornamelijk in de Almeerse Stedenwijk. Bij huiszoekingen is een groot deel van de gestolen goederen teruggevonden, zoals stereo- en video-apparatuur, tvs, computers, bankpasjes en sieraden. Deze goederen zijn, voor zover mogelijk, teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaars. De Almeerders zijn intussen, in afwachting van de rechtszitting, overgebracht naar het huis van bewaring. Daarnaast zijn twee defensiemedewerkers van 32 en 33 jaar aangehouden op verdenking van heling. Zij zijn voor nader verhoor door de Koninklijke Marechaussee ingesloten.

Aanrijding Parijsstraat
ALMERE Zondagmiddag heeft zich op de Parijsstraat een aanrijding voorgedaan. Een 50-jarige automobilist uit Almere gaf richting aan en sloeg linksaf de Brusselstraat in toen hij werd ingehaald door een 39-jarige bromfietser uit Almere. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding Hogering
ALMERE Een 34-jarige automobilist uit Almere is maandagochtend op de Hogering achter op de auto van een 46-jarige Almeerder gereden. Hij dacht dat zijn voorganger bij de kruising met Contrabasweg door oranje zou rijden, maar toen deze toch stopte, kon hij een aanrijding niet meer voorkomen. De 34-jarige is met nekklachten overgebracht naar het Flevoziekenhuis.