Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord 09.30 uur
Controle snelheid

SOEST Zondagmiddag tussen drie uur en half vijf heeft de politie op de Biltseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1211 gecontroleerde voertuigen overschreden 16 automobilisten de toegestane snelheid van 80 k/pu. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 k/pu.

Snelheidsovertreder

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Zondagavond zag de politie een personenauto met hoge snelheid over de Bisschopsweg rijden. Uiteindelijk stelde de politie vast dat de bestuurder van deze auto met een snelheid reed van 135 k/pu. De automobilist, een 39-jarige man uit Nijkerk, werd op de Amersfoortseweg staande gehouden. De bestuurder en de twee mede inzittenden vonden de staande houding belachelijk en plaatsten vervelende opmerkingen in de richting van de twee politieagenten.

Een van de passagiers, een 25-jarige man eveneens afkomstig uit Nijkerk, wilde op een gegeven moment langs de weg urineren. Beide politieagenten attendeerden hem erop dat dit langs de openbare weg niet is toegestaan. De man vond het nodig om de waarschuwing in de wind te slaan en leegde zijn blaas langs de kant van de weg. Nadat de bestuurder een proces-verbaal was aangezegd in verband met het overschrijden van de maximum snelheid, werd de man met de lege blaas aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar kreeg hij een boete van fl. 100,00 voor het urineren langs de openbare weg.