Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.35 uur
Aanrijding

UTRECHT - Zondagochtend kreeg de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Carnegiedreef. Ter plaatse trof de politie een auto tegen een lichtmast aan. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder inmiddels was weggelopen.

Aan de hand van het kenteken van de auto gingen agenten naar de woning van de bestuurder. Na aanbellen werd er opengedaan door een 28-jarige man uit Utrecht. De man voldeed aan het signalement dat getuigen hadden opgegeven. In eerste instantie verklaarde de man niets van een aanrijding te weten. De agenten vroegen of hij mee wilde komen naar het bureau. Dit wilde hij niet. Plotseling ging de man zich recalcitrant gedragen. Uiteindelijk werd hij geboeid overgebracht naar het bureau.

Op het bureau bleek dat de Utrechter gedronken had en wees de ademanalyse een promillage van 1,55 aan. Omdat de man een militair was werd hij overgedragen aan de Koninklijke marechaussee. Vermoedelijk zal het rijbewijs van de man worden ingevorderd.

Rijden onder invloed

UTRECHT Zondagmiddag om half twee ontstond er op de afrit van de A27, ter hoogte van Utrecht-noord, een file. Een motoragent zag dat de file werd veroorzaakt door een automobilist die de gehele breedte van de rijbaan nodig bleek te hebben.
Op de Arnodreef werd de automobilist, een 57-jarige man uit Utrecht, uiteindelijk staande gehouden. Naar aanleiding van zijn gedrag werd hem een blaastest afgenomen die weer aanleiding was om hem aan te houden en overbrengen naar het bureau.

De ademanalyse wees uit dat de man een alcoholpromillage van 2,3 promille in zijn bloed had, goed voor invordering van zijn rijbewijs en een rijverbod van 12 uur. Omdat de man niet kon voldoen aan de invordering van zijn rijbewijs, moest hij zijn auto achterlaten. Voor het rijden onder invloed, het niet dragen van zijn veiligheidsgordel en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Verkeerscontroles

UTRECHT Zondagmiddag tussen kwart over twaalf en kwart over een heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1235 gecontroleerde automobilisten overschreden 61 de maximum toegestane snelheid van 50 k/pu. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u.

Op de Croeselaan en de Bleekstraat hield de politie een rood licht controle. Van de 252 voertuigen werden vier automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht. Daarnaast kregen twee automobilisten een proces-verbaal voor het gebruik van de busbaan en zes voor het rijden in verboden richting.

Inbrekers aangehouden UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie zondagnacht een bestelbus zonder verlichting de Kanaalweg oprijden. De agenten gaven de bestuurder een lichtseintje waarna het licht van het busje werd ontstoken. De agenten vertrouwden het niet en reden achter de bestelbus aan.

Op de Europalaan werd een stopteken aan de bestuurder gegeven. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilde controleren kwam via de meldkamer het bericht dat zojuist gepoogd was in te breken bij een bedrijf aan de Kanaalweg. In het voertuig werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De twee inzittenden twee 18-jarige mannen uit Utrecht werden ter plaatse aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Een mogelijk tweede voertuig dat bij de inbraak betrokken was is door de politie niet meer aangetroffen.

Oplichting
UTRECHT Een 79jarige vrouw uit Utrecht is afgelopen weekend opgelicht en heeft een onbekend gebleven man enkele duizenden guldens geleend.

Een nette man kwam bij de vrouw aan de deur met een smoes dat hij in de straat aan het werk was maar dat de mensen waar hij een lading zou moeten afgeven niet thuis waren. Hij vroeg de vrouw om hulp in de vorm van geld anders had hij volgens zijn zeggen onverrichte zaken terug moeten rijden naar België. De vrouw geloofde de man en gaf hem geld.

De man vertrok en heeft niets meer van zich laten horen. De politie waarschuwt mensen uit te kijken voor dit soort oplichters. De babbeltruc komt regelmatig voor. Vraag altijd om een legitimatiebewijs te vragen. Twijfelt u, werk dan niet mee.