Hollands Midden
Bureau Communicatie

Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 januari 2001

Onder invloed Hillegom De politie in Hillegom heeft een 33-jarige man uit Den Haag aangehouden die op 26 januari rond 23.30 uur tegen het verkeer in reed op de Leidsestraat. De auto voerde boevendien mistlichten. Bij controle bleek dat de man tegen een vangrail was gebotst op de A44. Hierbij waren zijn dimlichten vernield. Bij de blaastest blies de man 710 ug/l terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van acht uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Onder invloed betrokken bij ongeval Hillegom Op zaterdag 27 januari rond 01.15 uur kreeg de polite in Hillegom een melding dat er een ongeluk is gebeurd op de kruising Olympiaweg/Einsteinstraat. Daar bleek dat een 25-jarige Hillegommer de bocht wat te ruim had genomen toen hij rechtsaf de Olympiaweg opreed. Daar botste hij tegen de auto van een 26-jarige vrouw uit Nieuw Vennep. Bij controle bleek de Hillegommer te veel te hebben gedronken. Hij blies 875 ug/l, terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van 11 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank. Even later bleek de auto van de Hillegommer verdwenen te zijn. De man werd echter niet meer aangetroffen .

Dodelijk ongeval Lisse Op zaterdagmorgen 27 januari is een 17-jarige inwoner van Lisse dodelijk verongelukt toen hij met zijn bromfiets op de Loosterweg tegen een geparkeerde aanhangwagen reed. De jongen reed rond 08.00 uur in de richting Voorhout en botste frontaal tegen de geparkeerde aanhangwagen. Vermoedelijk was hij op slag dood.

Verkeersongeval met letsel Voorhout Op zaterdagavond rond 19.30 uur is een ongeluk gebeurd op de Engelselaan. Een 14-jarig meisje uit Voorhout reed met twee leeftijdsgenoten op de fiets richting Zandslootkade. Op de kruising met de Jacoba van Beierenlaan gaf zij geen voorrang aan een van rechts komende 41-jarige automobilist uit Noordwijkerhout. Hierdoor werd zij geschept. Bij het ongeval liep de Voorhoutse een herschudding en gebroken ribben op. Zij is overgebracht naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp.

Onder invloed Hillegom De politie in Hillegom heeft een 31-jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden die op 28 januari rond 05.50 uur tegen reed op de Hoogewerfstraat. Bij controle blies de man 440 ug/l terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.

Drie verdachten inbraak aangehouden Noordwijkerhout De politie in Noordwijkerhout heeft drie mannen van 24, 25 en 25 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden als verdachten van een (poging) woninginbraak. De politie zag op maandag 29 januari rond 01.00 uur een auto voorzichtig over de Duinweg rijden. Bij controle bleek in de auto behalve de bestuurder en een passagier enig inbreek wertuig aanwezig. Hierop werden de mannen gewaarschuwd. Rond 01.45 reed de auto in Noordwijkerhout. Om 02.15 kreeg de politie daar een melding dat er ingebroken was aan de Kerkstraat en spoedde naar deze plek. De auto die eerder werd gesignaleerd reed richting Sassenheim. Daar werden de mannen aangehouden. Ook een ander voertuig maakte zich uit de voeten. Deze werd staande gehouden op de A44. Hierin zat een kennis van het tweetal. Ook deze werd aangehouden.


--
Onder invloed Nieuwkoop De politie in Nieuwkoop heeft een 32-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden die op 26 januari rond 23.30 uur tegen het verkeer in reed op de rotonde op de Kennedylaan. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken, hij blies 600 ug/l terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van zes uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Onder invloed uit de bocht Alphen aan den Rijn Een 18 jarige inwoner van Gouda is op 28 januari rond 04.15uur in Alphen op het Raoul Wallenburgplein uit de bocht gevlogen toen hij met teveel alcohol op de bocht wilde nemen. De jongen reed in de richting van het station toen hij de macht over zijn voertuig verloor. Hij liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht. Bij controle bleek hij 635 ug/l te blazen, terwijl 220 de limiet is. De Gouwenaar is met een taxi naar huis gebracht.

Foutparkeerders Alphen aan den Rijn De politie in alphen heeft 17 bekeuringen uitgeschreven aan foutparkeers tijdens een controle rond de Lupinweg/Wederikstraat/Marsdiep op 28 januari.

Beroving/straatroof Alphen aan den Rijn Op zondag 28 januari is een 20-jarige inwoner van Alphen bestolen van zijn GSM, terwijl hij aan het bellen was op straat. Hij stond rond 19.00 uur langs de weg op de Aalhorst bij een bushalte te bellen toen er een onbekende man voorbijfietste en de GSM uit zijn hand griste. Na het buit maken van de GSM, fietste de man weg richting Herenhof.

Aanrijding personenauto's en rijden onder invloed Leiden Op vrijdag 26 januari omstreeks 18.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie personenauto's betrokken raakten. Een 31-jarige automobilist uit Leiden stond voorgesorteerd op de Haagweg om rechtsaf de Churchilllaan op te rijden. Toen het verkeerslicht voor rechtsaf groen gaf, bedacht de automobilist zich en reed rechtdoor de kruising over. Op de kruising ontstond een aanrijding met een 54-jarige automobilist uit Voorhout. Deze kwam vanaf de Churchilllaan gaande in de richting van de Doctor Lelylaan. De Leidenaar kwam na een 360 graden draai tot stilstaand tegen een voor de verkeerslicht wachtende 25-jarige automobilist. De Leidenaar bleek onder invloed te rijden van alcohol. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uren.

Diefstal uit woning Leiden Een 22-jarige man heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn studentenwoning aan de Hogewoerd. Vermoelijk werd de inbraak gepleegd tussen donderdag 25 januari 19.00 uur en vrijdag 26 januari 06.30 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang te verschaffen via een onafgesloten deur. Weggenomen is onder andere een portemonnee met een geldbedrag en een paspoort. Bij een woning aan de Jan Luykenlaan is vermoedelijk op zondag 28 januari omstreeks 17.15 uur ingebroken. De insluiper kwam binnen door het cilinderslot af te breken. De 28-jarige bewoonster mist vooralsnog een armband.

Rijden onder invloed Leiden Surveillerende agenten hebben op zaterdag 27 januari omstreeks 04.15 uur een 28-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Hoge Rijndijk toen zijn rijgedrag bij de agenten opviel. De ademtest gaf een uitslag aan van 515 ug/l terwijl 220 de limiet is. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uren.

Controle sluiting horeca Leiden Op zaterdag 27 januari werd in de ochtendurend gecontroleerd op de sluiting van horecagelegenheden op het Noordeinde, de Rembrandtstraat, de Langebrug, de Stationsweg en de Steenstraat. De politie constateerde geen overtredingen. Zondag 28 januari werd eveneens gecontroleerd. Bij diverse horecagelegenheden, onder andere het Noordeinde, de Oude Varkenmarkt, de Rembrandstraat, de Langebrug en de Haagweg, Pieterskerk-Choorsteeg, Kloksteeg, Rapenburg werden na de controle geen bijzonderheden aangetroffen.

Verkeersongeval met letsel Leiden Een 35-jarige automobilist uit Noordwijkerhout heeft op zaterdag 27 januari omstreeks 18.40 uur ernstig letsel opgelopen na een aanrijding. De automobilist reed over de Oegstgeesterweg in de richting van de Laan van Oud Poelgeest. In een bocht raakte de automobilist door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hierdoor kwam het rechter voorwiel in de berm van de Oegstgeesterweg terecht. Doordat de automobilist tegenstuurde kwam hij op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer terecht en kwam in aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Oegstgeest. De Noordwijkerhouter is met ernstig letsel aan de rug overgebracht naar het LUMC.

Rijden onder invloed Leiden Een 56-jarige bromfietser uit Leiden is op zaterdag 27 januari omstreeks 23.45 uur aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de bromfietser op de Hooigracht waar hij het voertuig probeerde aan te fietsen. Omdat hij ook geen licht voerde, werd de bromfietser staande gehouden. Vanwege de ademlucht van de bromfietser namen de agenten hem een ademtest af. Deze gaf een uitslag van 925 ug/l terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van elf uren.

Inbraken Gouda/Bodegraven Vrijdag werd aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Anna van Hensbeeksingel te Gouda. Een deur werd op forse wijze geforceerd. Uit de woning verdwenen computer- en beeld apparatuur. In Bodegraven werd ingebroken in een woning aan de Rijnpoort. Een slot werd geforceerd. Uit de woning verdwenen diverse goederen waaronder een GSM en een fotocamera Uit een fietsenwinkel aan de Lange Groenendaal te Gouda werden in de nacht van vrijdag op zaterdag een negental fietsen ontvreemd. Men verschafte zich de toegang door een deur te forceren. Binnen werd de zaak doorzocht. Snelkraak Bodegraven In de nacht van zaterdag op zondag vond omstreeks 04.15 uur op de Kerkstraat een snelkraak plaats in een winkel. Met een personenauto reed men de pui in van de winkel en verschafte men zich de toegang. Uit de winkel werden parfumerie artikelen weggenomen. Van zowel de auto als de daders werd een signalement bekend. De auto is in Bodegraven teruggevonden. De Politie Hollands Midden zet het onderzoek naar de daders voort.

Fietser onder invloed Gouda. Het gedrag van een 62 jarige fietser uit Gouda gaf op de Molenmeesterslag te Gd. Aanleiding tot een nader onderzoek. Bleek dat de man teveel alcohol had gedronken en als bestuurder deel nam aan het verkeer. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij blies 460 ug/l.

Bestuurder onder invloed Nieuwerkerk a/d Ijssel Zaterdagmorgen om 06.15 uur werd op de zuidbaan van de A20 een 30 jarige bestuurder van een personenauto aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en weigerde vervolgens mee te werken aan een onderzoek. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Omdat getwijfeld werd aan de echtheid van zowel het rijbewijs als het paspoort van de man werd hij overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De man komt vermoedelijk uit Angola.

Alcoholcontrole Bodegraven In het weekeinde werd in de avond en nachtelijke uren in en om Bodegraven gecontroleerd op het rijden onder invloed. Van ca. 30 bestuurders werd een blaas test afgenomen. 7 hadden wel gedronken maar bleven onder de limiet zodat geen proces-verbaal werd opgemaakt.

Extra controles Gouda Ook afgelopen weekeinde werd op diverse "bekende"plaatsen extra controle uitgeoefend. Hier een daar werden jongeren aangesproken. Politie op de fiets bekeerde een zestal bromfietsers voor het rijden zonder helm of verlichting en het niet tonen van een verz.bewijs Op de Zeugstraat werd zaterdagnacht bemiddelend opgetreden toen bleek dat een man onder invloed van alcohol amok maakte.

16 jarige onder invloed in personenauto Reeuwijk Zondagmorgen omstreeks 05.00 uur trof de politie op de Notaris d'Aumerielaan een 16 jarige jongen achter het stuur van een personenauto. De jongen bestuurde de auto, reed zonder licht, verkeerde onder invloed van alcohol en was natuurlijk niet in het bezit van een rijbewijs. De auto had hij zonder toestemming van zijn ouders meegenomen. De ademanalyse gaf een uitslag van 420 ug/l.

Meisje zwaar gewond na val uit pand. Gouda Zondagavond omstreeks 21.50 uur raakte een 14 jarige Goudse zwaar gewond na een val uit de bovenste verdieping van een pand aan de Westhaven. Tijdens het hulpverlenen werd de Westhaven afgezet. Het meisje is met zwaar inwendig letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het voorval.

Papiercontainer in de brand gestoken Oegstgeest Onverlaten staken zondag 28 januari rond 02.45 uur een papiercontainer op de Kerckewervelaan in de brand. De brandweer moest terplaatse komen om het vuur te doven. Van de brandstichters ontbreekt elk spoor.

Onder invloed Leiden De politie hield op zondag 28 januari rond 04.45 uur op de Anthony Fokkerweg een 24-jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk aan. De man had te veel gedronken. Hij blies 385 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Gestolen bromfiets in brand gestoken Katwijk Op zondag 28 januari rond 16.30 uur meldde een vrouw uit Katwijk dat zij op een schoolplein aan de Duinoordweg zojuist een brandende bromfiets had geblust met zand. Wie de bromfiets in brand had gestoken is niet bekend. Bij nader onderzoek door de politie bleek dat de bromfiets in december van vorig jaar was gestolen in Zaandam.

Onder inlvoed Leiderdorp De politie hield op zaterdag 27 januari rond 02.10 uur op de Persant Snoepweg een 52-jarige automobilist uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. Hij blies 560 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet)

Diefstal auto na inbraak in woning Oude Wetering Op zaterdag 27 januari werd rond 05.00 uur ingebroken in een woning aan de Plantage. In de sponning van een raam werden gaatjes geboord waarna men het raam kon ontsluiten na het omhoogdrukken van de hefboomsluitingen. Vanuit de woning nam men een portemonnee met een klein geldbedrag weg en autosleutels. Met deze autosleutels startten de daders de buiten staande Mercedes en reden er mee weg.

Brand in jachthaven Hoogmade Op zaterdag 27 januari rond 21.45 uur ontstond brand in een loods van een jachthaven aan het Europaplantsoen. Het vuur sloeg over naar vier naast de loods liggende jachten. De brandweer van Hoogmade, geassisteerd door die van Leiderdorp, bestreed het vuur. In verband met ontploffingsgevaar hield de politie omstanders op ruime afstand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Container in de brand gestoken Hazerswoude-dorp Op zondag 28 januari rond 17.30 staken onbekenden een container in de brand op een parkeerterrein van de Dorpsstraat. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen.

Aanrijding bij inparkeren Haastrecht Op vrijdag 26 januari rond 18.30 uur ontstond op de Esdoornlaan een aanrijding tussen een 36-jarige automobilist uit Oudewater en een 23-jarige bromfietser uit Haastrecht. De bromfietser liep daarbij nekklachten op. Het ongeval ontstond toen de automobilist een parkeervak in reed. Hij zag daarbij de bromfietser die rechts van hem reed over het hoofd.

Politie houdt amokmaker aan Schoonhoven Op vrijdag 26 januari rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een shoarmazaak aan De Tol. Terplaatse bleek dat een 20-jarige Schoonhovenaar met een eveneens 20-jarige plaatsgenoot in de klins was geraakt. Daarbij waren enkele rake klappen gevallen. De politie hield één van de jongens als verdacht van mishandeling aan. Ook tegen de agenten verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. De jongeman is ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van dit incident.

Inbraak in woning Krimpen aan de Lek Tussen vrijdag 26 en zondag 28 januari werd ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. De bewoners waren afwezig. In ieder geval is audio weggenomen door het dievengilde.

Automobiliste komt met de schrik vrijdag Haastrecht Op zondag 28 januari rond 15.10 uur raakte een 21-jarige automobiliste uit Oudewater met haar wielen in de berm van de Provincialeweg. Daar reed zij met haar auto een lantaarnpaal omver, schoot weer uit de berm en kwam dwars op de weg tot stilstand. Omdat er op dat moment geen tegenliggers waren en de airbag van haar auto werkte, kwam de vrouw met de schrik vrij.

Inbraak in woning Boskoop Op klaarlichte dag van vrijdag 26 januari werd ingebroken in een woning aan het Zilverschoon. Om binnen te komen gooiden de inbrekers een raam in. Vooralsnog worden uit de woning een video, DVD-speler en fototoestel vermist.

Inbraak in woning Moerkapelle Op de dag of avond van vrijdag 26 januari werd ingebroken in een woning aan de Julianaweg. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een raam. Op dit moment is nog niet bekend wat vermist wordt.

Automobilist overvallen Nieuwerkerk aan den Ijssel Op vrijdag 26 januari rond 21.15 uur werd een 20-jarige automobilist uit Krimpen aan den Ijssel op de Schielandweg overvallen door twee gemaskerde mannen. Onder bedreiging van mogelijk een vuurwapen moest hij sieraden en zijn mobiele telefoon afstaan. De Krimpenaar reed over de Schielandweg toen hij plotseling moest uitwijken voor een tegenligger. Hij kwam met zijn auto tot stilstand tegen een paal. Direct daarop werd zijn portier geopend en bedreigden de twee overvallers hem. Zij vertrokken in vermoedelijk een groene Mercedes.

Automobilist raakt macht over het stuur kwijt Nieuwerkerk aan den Ijssel Op zaterdag 27 januari rond 23.55 uur raakte een 34-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den Ijssel op de Hoofdweg de macht over zijn stuur kwijt. Hij raakte in een slip, ramde een verkeersbord en kwam tot stilstand tegen een boom. De automobilist kwam met de schrik vrij. Twee passagiers, een 15 en 18-jarige Barendrechter, liepen nekletsel op. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Onder invloed Zevenhuizen De politie hield op zondag 28 januari rond 04.50 uur op de Zuidplasweg een 31-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man had te veel gedronken. Hij blies 800 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet) Naast dat de man een proces-verbaal kreeg is zijn rijbewijs ingenomen.

Auto te water Waddinxveen Op zondag 28 januari rond 09.15 uur raakte een 20-jarige automobiliste uit Gouda met haar auto in een flauwe bocht van de Bloemendaalseweg van de weg en belandde op de kop in het water. In de auto raakte een 15-jarige Goudse inzittende bekneld. Zij was buiten bewustzijn en bevond zich onder water. De bestuurster kon op eigen kracht uit het voertuig kruipen. Buurtbewoners wisten door snel te handelen met een kabel de auto deels uit het water te trekken. Daarbij kantelde de auto en konden hulpverleners na het inslaan van een achterruit bij het slachtoffer komen. Het lukte de hulpverleners de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Beiden vrouwen zijn overgebracht naar het Groenehartziekenhuis in Gouda.

Auto te water Zevenhuizen Op zondag 28 januari rond 09.30 uur raakte een 25-jarige automobilist uit Zevenhuizen met zijn auto van de Bredeweg en kwam tot stilstand in het water naast de weg. Vermoedelijk speelde opkomende gladheid de bestuurder parten. Hij kwam er met een nat pak maar zonder kleerscheuren vanaf.