- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 29 januari 2001

Hallmark selecteert Ariba B2B Commerce Platform voor inkoopbesparing en -efficiëntie

Ariba, marktleider op het gebied van business-to-business eCommerce platforms, maakte vandaag bekend dat Hallmark Cards, Inc. Ariba heeft geselecteerd voor de wereldwijde beheersing van haar inkoopproces.

Besparingen
Hallmark zal gebruik maken van Ariba Buyer 7.0, de meest recente versie van Ariba's toonaangevend product, om mondiaal de inkoop van producten (voornamelijk facilitair) en diensten te stroomlijnen. Ariba Buyer stelt Hallmark in staat de inkoopaanvragen die medewerkers via de PC indienen elektronisch te verzamelen, versturen en te verwerken. Het systeem zorgt ervoor dat de bestellingen geplaatst worden bij bestaande, gecontracteerde leveranciers en B2B marktplaatsen. Dit resulteert in aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.


*De kostenbesparingen en efficiencyverbeteringen leveren een internationale organisatie als Hallmark lange termijn voordelen op*, aldus John Magner, vice-president Operations van Ariba Noord-Amerika. *Wij zijn verheugd een bekend bedrijf als Hallmark te kunnen ondersteunen in het bereiken van de ambitieuze groeidoelstellingen die het bedrijf zichzelf heeft gesteld.*
De eerste fase van de implementatie van het systeem bij Hallmark zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond worden. Het systeem zal dan gebruikt kunnen worden door medewerkers verspreid over zes verschillende locaties.

Wereldwijd netwerk van leveranciers
Als afnemer van Ariba Buyer krijgt Hallmark toegang tot de duizenden leveranciers wereldwijd die inmiddels zijn aangesloten op het Ariba Commerce Services Network (Ariba CSN). Het Ariba CSN is de netwerk-infrastructuur die een transparante samenwerking tussen kopers en verkopers in het B2B-ecosysteem mogelijk maakt. Deze open structuur vergroot en herdefinieert de wereldwijde interactie en samenwerking tussen B2B-handelspartners, en omvat onder andere directory en registratie services, transactiemanagement, catalogus services, financiële en logistieke diensten, supply chain management en content-levering.

Over Hallmark
Hallmark is opgericht in 1910 en heeft 20.945 full-time werknemers in dienst. Het bedrijf geeft producten uit in meer dan dertig talen, die in meer dan honderd landen verspreid worden.

Over Ariba
Ariba is de wereldwijde marktleider in B2B eCommerce oplossingen. Het Ariba B2B Commerce Platform is een open end-to-end infrastructuur van interoperationele software oplossingen en Web-based commerce diensten. Dit platform stelt bedrijven in staat om efficiënt on-line handel te voeren en bevordert de integratie en samenwerking tussen B2B marktplaatsen, kopers, leveranciers en service providers. Het wereldwijde bereik en de functionaliteiten van het Ariba B2B Commerce platform creëren, met behulp van Internet, schaalvoordelen en efficiency op processen voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld, inclusief meer dan twintig bedrijven uit de Fortune 100. Ariba kan in Nederland worden bereikt op telefoonnummer: +31 (0)23 568 4720.


- EINDE BERICHT -