Politiebericht Limburg-Zuid: 29-01-2001
Persberichten district Sittard (12.00 uur) Maandag, 29 januari 2001

District Sittard

Sittard; overvaller overmeesterd
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval op een snackbar in Sittard. Bleek dat een man de snackbar was binnengekomen die plotseling met een vuistvuurwapen de snackbarhouder en een aanwezige klant bedreigde. Onder bedreiging met het vuistvuurwapen dwong de overvaller de snackbarhouder tot afgifte van geld. Met de buit liep de overvaller naar buiten echter de aanwezige getuige en de snackbarhouder wisten de overvaller op een gegeven moment te grijpen en te overmeesteren. De gewaarschuwde politie heeft de overvaller, een 34-jarige man uit Sittard aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het vuistvuurwapen, naar later bleek een antiek pistool, werd samen met de buit inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; ingebroken
Afgelopen zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Tudderenderweg in Sittard. Inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben sieraden, papieren en een bankpasje gestolen.
Zondagavond is ingebroken in een flatwoning aan de Clotildestraat in Sittard. Inbrekers zijn de flatwoning door forcering van de toegangsdeur binnengedrongen en hebben een tv-toestel gestolen. Daarnaast gingen de inbrekers middels de gestolen autosleutels ook nog eens met de auto van de bewoners, een grijze Opel Vectra (PS-LN-35) aan de haal. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Stein; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen zondagmiddag op de Steinderweg in Stein verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 10 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordels, het niet bij zich hebben van de voertuigpapieren tot het niet APK-gekeurd zijn van de auto.

Stein; inbraak
Bewoners van een woning aan de Merwedestraat in Stein ontdekten afgelopen zondagavond bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers zijn zondagmiddag/avond via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben sieraden, een computer en geld gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.